[IMG]http://img820.**************/img820/5913/imgttgnewsheadline44409.gif[/IMG] [IMG]http://img28.**************/img28/9070/argbra.jpg[/IMG] İSTANBUL (2010 FIBA Dunya Şampiyonası) Eleme Turu'nun son musabakasında karşı karşıya gelen iki Guney Amerika ekibinin mucadelesinden 93-89'luk skorla Arjantin galip ayrıldı. Karşılaşmaya Arjantin Pablo Prigioni, Carlos Delfino, Hernan Jasen, Luis Scola ve Fabricio Oberto beşiyle başlarken, Brezilya Alex Garcia, Leandro Barbosa, Marcelo Huertas, Guilherme Giovannoni ve Anderson Varejao beşiyle sahadaki yerini aldı. Musabakaya Marcelo Huertas'ın uc sayılık basketiyle başlayan Brezilya'ya, Arjantin Luis Scola'nın serbest atışlarıyla yanıt verince periyodun ilk dakikası karşılıklı sayılarla gecildi. İki takımın uc sayı cizgisinin dışından urettiği sayılarla etkili olduğu 2 dakikalık bolumun ardından skor 11-10 Brezilya lehine gelişti. Leandro Barbosa'nın pota altından bulduğu sayılara Arjantin, Carlos Delfino ve Hernan Jasen'in uc sayılık basketleri ile yanıt verince ceyreğin son dort dakikasına 19-17 Arjantin ustunluğu ile girildi. Luis Scola'nın orta mesafeden ve Fabricio Oberto'nun pota altından sayılarınI Brezilya Marcelo Huertas'ın turnikesiyle cevaplayınca karşılaşmanın ilk ceyreği 25-25 eşitlikle sonuclandı. İkinci periyodun ilk hucumundan boş donen Arjantin savunmada rakibine sayı imkanı vermedi ve ceyreğin ilk dakikası skorsuz gecildi. Brezilyalı Marcelo Huertas kaptığı topu şık bir turnikeyle sayıya cevirince Arjantin periyodun ilk sayılarını potasında gormuş oldu. Bu bolumlerde Brezilya hucumda Leandro Barbosa, Arjantin de Luis Scola ile sayılar uretince periyodun 4. dakikası 30-29 Brezilya ustunluğu ile gecildi. Pablo Prigioni ve Luis Scola'nın sayılarıyla skorda one gecen Arjantin'e, Brezilya Tiago Splitter ve Marcelo Machado'nun basketleriyle cevap vererek rakibinin farkı acmasına izin vermedi periyodun son 3 dakikasına 39-38 ile Arjantin onde girdi. Son uc dakikalık bolumde Leonardo Gutierrez'in uc sayılık isabetiyle Arjantin farkı bir ara 6 sayıya kadar yukseltse de savunmada Marcelo Machado'nun turnikesi ve Marcelo Huerats'ın 4 sayılık oyununu durduramayınca ceyreğin bitimine 30 saniye kala skora 46-46'lık denge geldi. Son saniyelerde Marcelo Huertas ile serbest atış cizgisinden iki sayı daha ureten Brezilya soyunma odasına 48-46'lık ustunlukle gitti. Brezilyalı Marcelo Huertas urettiği 18 sayı ile karşılaşmanın ilk yarısının en skorer ismi olurken , Arjantin cephesinde Luis Scola devreyi 15 sayı ile tamamladı. Mucadelenin ikinci yarısına Anderson Varejao, Marcelo Huertas ve Tiago Splitter'in sayılarıyla hızlı başlayan Brezilya ceyreğin ucuncu dakikası gecilirken farkı 7 sayıya kadar cıkarmayı başarsa da, Arjantin Carlos Delfino'nun skorer oyunuyla periyodun son beş dakikasına girilirken farkı 1 sayıya indirdi. Alex Garcia'nın basket faulden urettiği uc sayı ve Guilherme Giovannoni'nin uc sayılık basketi ile skorda tekrar one fırlayan Brezilya'ya Arjantin bu defa da Luis Scola ile cevap verince ceyreğin bitimine iki dakika kala skor 63-61 Brezilya lehine gelişti. Periyodun son bolumlerinde Marcelo Huertas'ın turnike basketini Arjantin'den Carlos Delfino son saniyede sayıya cevirdiği şık turnikesiyle yanıtlayınca musabakanın son periyoduna 66-66'lık eşitlikle girildi. Leandro Barbosa'nın art arda uc sayılık basketleriyle final periyoduna fırtına gibi başlayan Brezilya'ya, Hernan Jasen'in bir dakika icinde urettiği 5 sayıyla karşılık veren Arjantin periyodun 2. dakikası gecilirken rakibinin farkı acmasına izin vermedi. Leonardo Gutierrez'in uc sayı cizgisinin dışından isabetli şutuyla skorda tekrar one gecmeyi başaran Arjantin, Luis Scola'nın akıl dolu asistini Fabricio Oberto'nun pota altından baskete cevirmesiyle macın son 6 dakikasına 4 sayı farkla onde girdi. Bu bolumde Marcelo Huertas ve Tiago Splitter ile sayılar bulan Brezilya karşısında Arjantin Luis Scola ve Fabricio Oberto ile hucumda etkili olunca son iki dakikaya Arjantin 85-79'luk skor avantajı ile onde girdi. Bu bolumde Marcelo Huertas'ın uc sayısı ve Marcelo Machado'nun serbest atış cizgisinden urettiği sayılarla farkı 1 sayıya indiren Brezilya savunmada Luis Scola'yı durduramayınca son 15 saniyeye 89-86 Arjantin ustunluğu ile girildi. Son saniyelerde kullandığı taktik faulleri Luis Scola ve Carlos Delfino ile sayıya ceviren Arjantin karşılaşmadan da 93-89'luk skorla galip ayrıldı. Luis Scola 37 sayı 9 ribauntluk performansıyla karşılaşmanın yıldızı olurken, Carlos Delfino da 20 sayı galibiyette onemli rol oynayan bir diğer isim oldu. Brezilya cephesinde Marcelo Huertas'ın 32 sayısı ve Leandro Barbosa'nın 20 sayısı takımlarının mağlubiyetini engellemeye yetmedi. GORUŞLER: ARJANTİN Sergio HERNANDEZ (Koc):Cok mutluyuz. Buyuk bir mactı. Zor mac oldu. Her ili ekip de sağlam takımlar ve ceyrek finali hak ediyorlardı. Barbosa ve Huertas cok iyiydi Brezilya’da. Bu isimler bizi savunmada cok zor durumda bıraktılar. Cok zor mac olacağını bildiğimiz icin bu sonuctan cok memnunum. Kimse şunu unutmasın bazen sadece sonuc gorunse de durum farklıdır. İnanıyorum ki Brezilya gelecek 4 yılda dunyanın en iyi takımlarından biri olacak. 4 yıl once Litvanya’nın 3-4 milyonluk nufusla nasıl boyle olduğunu sormuştu. Ben de şu cevabı vermiştim: “Onların basketbol karakteri ve yeteneği doğuştan.” Eksikleri olmasına rağmen cok iyiler ve yine bir zorlu macımız olacak. Onlara cok ama cok saygı duyuyoruz. Uluslar arası deneyimi cok olan oyuncularımız var ve son anlarda neler yapacaklarını cok iyi biliyorlar. Bu da bizim avantajımız. Bazen kocların Scola gibi oyuncuları varsa taktik vermesine gerek kalmaz. Son 2 dakikada takımım nasıl oynaması gerektiği anlamında onemli bir sınav verdi ve bu sınavı da gectik. SCOLA(Oyuncu):Tum Brezilya’yı kutluyorum. Zor bir oyundu. Cok yakın gecen bir mactı ve iyi mucadele oldu. Ve son olarak da kendimizi tebrik ediyorum. Ceyrek finali yakaladık. Oynamaktan zevk aldığımı soylemiştim sanırım başarının da onunde bu geliyor. Bizim oynama sitilimiz bu. Turnuva oynuyoruz ve herkes sayıları paylaşmalı ve yuklerimiz hafiflemeli ancak bugun sıra bendeydi sanırım ve 37 sayı attım. Artık onumuzdeki maca bakıyoruz. İyi bir takımız. Calışıyoruz, burada olmayan herkesi de seviyorum ve olmayanlar hakkında değil olanlar hakkında konuşmak gerekli. Sonucta kazanıyoruz ve buradaki oyunculara odaklanmalıyız. Son dakikalarda aklımda bir şey yoktu, sadece atıyordum. Bazen olur bazen olmaz ancak bugun attıklarım girdi. Huertas NBA’de harika olur. İyi onayan herkes NBA’de olmalı. ACB de iyiyseniz ve kilit isimseniz NBA’de oynayabilirsiniz. Ve onda NBA yeteneği var. Orada ondan daha kotu isimler de var. Eski kocuma karşı oynadım. Bu sadece bir oyun. Arkadaş, Koc herkese karşı oynayabilirisiniz. Basketbol boyle bir oyun. BREZİLYA Ruben MAGNANO (Koc):İlk olarak Arjantin’i ve kendi takımı tebrik ediyorum. Cok şey soylenmeye gerek yok. Her şey sahadaydı. Bizim icin Arjantin’le eşleşmek şanssızlıktı. Skor hakkında uzgunuz ancak takımım en iyisini yapmaya calıştığı icin memnunum, bu bazı şeyleri değiştirmese de. Biz her zaman yeni şeyler oğreniyoruz ancak takımız yavaş yavaş yenilmemeyi de oğrenecektir. Son 2-3 dakikada oyuncular hatalar yaptı. Bu gece bana gore macın yılodızının kim olduğunu biliyoruz. Durdurulamazdı. Bu isim Scola tabiî ki. Boyle sonuclar oluyor. Bunlara alışmak gerekir. Şu anda eleştirmek cok kolay olur. Tum oyuncularıma soyunma odasında teşekkur ettim. Son 4 yılda cok onemli gelişmeler oluyor ve bu da bunun bir devamı. Bu uzun soluklu bir koşu. Turkiye’de ortaya koyduğumuz performans bunun bir devamı bence. Huertas (Oyuncu): Boyle olacağını ve zorlu olacağını biiliyorduk. İyi savunma yapıldı ama sırf savaş durumundaydık. 6-7 sayı farkı actığımızda bize yetiştiler ve gectiler. Delfino ve Scola cok onemli şutlar buldular. Cok iyi bir performans sergilediler. Ufak hataları yapmasak macı kazanabilirdik. Uzun suredir beraber oynamaları da avantaj. Pick and roll’de iyiydiler, ve biz de geriden yetişemedik. Kaybettik, cok uzgunuz. Her mac farkılıdır ve her takım farlı oynat. Benim, icin bu konuda konuşacak bir şey yok. Farklı bir durumdu ve bana gore de bu yuzden kazandılar. Dunyadaki en onemli takımlardan birine kaybettik. Ceyrek finali istiyorduk fakat olmadı. Uzgunuz. Boyle bir mac olduğunda ebetteki tutku olur. G.Amerika’da kupalardan sonra burada karşılıklı oynamak cok onemlidir. Derbi gibidir Brezilya-Arjantin macları. Scola da burada ve onun muhteşem atışları sayesinde kazandılar. Pablo Prigioni(Oyuncu): Kesinlikle bizim icin iyi bir mactı. Bu takıma karşı boyle bir galibiyet aldığımız icin cok mutluyum. Bu coğumuzun bu seviyedeki ilk Ceyrek Finali olacak. Umarım Yarı Final’e uzanabiliriz. Juan Gutierrez(Oyuncu): Gercekten cok iyi bir mactı. Maca cok iyi başladık. Kendimiz gibi oynadık ve macı kazandık. Ceyrek Final icinse cok fazla bir şey duşunmuyorum cunku her iki takımda oldukca iyi. Zor ve guzel bir mac olacaktır. Fabricio Oberto(Oyuncu): Gercekten cok zorlu bir takıma karşı oynadık. Brezilya tipik bir Guney Amerika takımı ve onlara karşı galip geldiğimiz icin mutluyum. Litvanya'yla neredeyse her Dunya Şampiyonası'nda karşılaşıyoruz. Takımda bir kac değişiklik var fakat onun dışında hala cok guclu bir ekip. Luis Scola gercek bir savaşcı. Herkesin gorduğu uzere sayı atıyor, ribaund alıyor bircok şeyi bir arada yapabiliyor. Macın son 3 dakikasında gercekten inanılmaz bir performans sergiledi. Ruben Magnano ile her karşılaşmamız bana hala garip geliyor fakat yendiğimiz icin mutluyum. FIBA __________________