Basketbolda THY Avrupa Ligi 2. tur (Top 16) (H) Grubu 3. hafta macında Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını 80-72 yenen Fenerbahce Ulker'in şube direktoru Nedim Karakaş, mactan once yaşadıkları sıkıntılara rağmen oyuncularının kalitesiyle galip geldiklerini soyledi. Karakaş, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bir anda ust uste gelen 2 sakatlık ve 1 oyuncularının hastalanmasının oyun duzenini cok etkilediğini vurgulayarak, “Bir oyuncunun bile sakat olması onemliyken, Kaya ve Kinsey sakat, Omer ise hastaydı. Bu da oyun duzenimizi muthiş etkiledi. Oyun duzenini saha icinde yakalayana kadar sıkıntı yaşadık. Fakat oyuncular kaliteleriyle ve kazanma arzularıyla galip gelmesini bildiler” dedi. Nedim Karakaş, karşılaşmada yuzde 41 gibi duşuk bir serbest atış yuzdesiyle oynamalarını taraftarlarının onunde kazanma arzularından kaynaklandığını aktararak, “Mirsad'ın en iyi oynadığı maclardan bir tanesinde serbest atışlarda 6'da 1 atmasının, kariyerinde olduğunu tahmin etmiyorum” ifadesini kullandı. Mirsad'ın onemli maclarda ortaya cıkmasının tesaduf olmadığını vurgulayan Karakaş, “Mirsad, bu tip maclara iyi konsantre oluyor. Bu onun kazanma arzusu ve hırsının bir gostergesi. Grip olan ve 2 gun antrenman yapamayan kaptan Omer Onan da yorgun olmasına rağmen takımı yalnız bırakmayıp, mucadele etmesi ayrı bir olay” diye konuştu. “OLYMPİAKOS MACI BİLETLERİ TUKENDİ” Nedim Karakaş, Zalgiris Kaunas macında da taraftarlarının kendilerini buyuk destek verdiğini kaydederek, şoyle konuştu: “Bu sene taraftarımızın ilgisi muhteşem. Bugun ayın 3'u olmasına rağmen 24 Şubat'ta yapacağımız Olympiakos macının biletleri tukenmiş. Gosterdikleri ilginin karşılığını vermek zorunda hissediyoruz. Taraftarımız basketbolun seyrine de adapte oluyor. Dun akşam gerektiği zaman rakip takımı baskı altına aldılar.” “GALİBİYETLER DORTLU FİNAL'E ŞARTLANDIRDI” Nedim Karakaş, grupta 3'de 3 yaptıklarını dile getirerek, “3'te 3 yapmamız, tum camiamızı ve basketbolseverleri dortlu final konusunda şartlandırmış olarak goruyorum. Bu gune kadar bu cocuklar başardılar, bundan sonra kalan 3 macta da grup birinciliğini getirecek galibiyetleri de bu cocuklar başaracak” dedi. Grupta deplasmanda Zalgiris Kaunas ve ardından İstanbul'da Olympiakos ile karşılaşacaklarını hatırlatan Karakaş, “Zalgiris Kaunas, 'Cıkmadık candan umut kesilmez' diyerek cok az olan gruptan cıkma şansını kaybetmemek icin maca asılacak. Biz de orada kazanmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Oradan galibiyetle donup, Olympiakos macını kazandığımız takdirde, gruptan birinci olarak cıkmayı garantileyeceğiz” diye konuştu. Dunku macta sakatlık yaşayan Emir Preldzic'in tedavisine başlandığı ve bu oyuncunun durumunun ciddi olmadığın kaydeden Karakaş, diğer sakat oyuncuları Kinsey ve Kaya'nın da 16 Şubat'taki Zalgiris Kaunas macına kadar iyi duruma geleceklerini kaydetti. Hurriyet __________________