TOFAŞ’ın Euroleague OneTeam ‘kulup elcisi’ David Rivers tarafından gercekleştirilen ve iki gun suren etkinliklerde Yeni Nesil TOFAŞ oğrencileri ‘liderlik’ eğitimi aldı. Bursa’da spora erişimde fırsat eşitliği yaratma hedefiyle, gercek spor kulturune sahip bir nesil icin antrenor, aile, cocuk ucgeninde bir eğitim ve uygulama modeli ortaya koyan Yeni Nesil TOFAŞ projesinde eğitim alan oğrencilerin yer aldığı basketbol kliniği programlarında TOFAŞ Basketbol Takımı’nın deneyimli oyuncuları Sammy Mejia, Josh Owens ve Barış Ermiş de katılarak miniklere unutulmaz anlar yaşattı. Eğitimlerin ilk gununde David Rivers, ilk olarak Yeni Nesil TOFAŞ antrenorleriyle bir toplantı yaparak koclardan daima oğrencilerini yonlendirmelerini ve onlerine cıkacak her zorlukta onlara yeni kararlar verebilmeleri icin yardımcı olmalarını istedi. Daha sonra TOFAŞ Basketbol Takımı kaptanı Sammy Mejia’nın da yer aldığı eğitim programının ilk bolumunde ‘liderlik’ uzerine dersler verildi. Geleceğin basketbolcuları, iyi bir lider olma konusunda deneyimli isimlere merak ettikleri soruları yoneltirken, basketbol eğitimlerinde de renkli anlar yaşandı. Geleceği geliştirmenin en iyi yolunun genclere yatırım yapmak olduğunu belirten Sammy Mejia, OneTeam eğitim programlarında yer aldığı icin mutluluk duyduğunu belirterek, “Onlara, hayallerinin peşinden gitmeleri, birbirlerine yardım etmeleri ve kim oldukları konusunda emin olmaları icin ilham vermeye calıştık” dedi. Eğitimlerin ikinci gununde David Rivers ile birlikte bu kez TOFAŞ Basketbol Takımı’nın ABD’li oyuncusu Josh Owens, miniklerle deneyimlerini paylaştı. ‘Karar verme ve problem cozme’ konuları uzerine verilen uygulamalı eğitimde minik sporcuların onlerine bazı engeller konuldu. Eğitmenlerinin yonlendirmeleriyle gozleri kapalı olarak onlerindeki engelleri aşmaya calışan minikler, hedefe ulaşmaya calıştı. Programın son bolumunde ise TOFAŞ’ın milli oyuncusu Barış Ermiş oğrencilerin konuğu oldu. Miniklerden hayal ettikleri şeylerin peşinden gitmelerini isteyen Ermiş, “Hayatınız boyunca onunuze daima engeller cıkacaktır. Hedeflerinizden vazgecmeyin ve hayallerinizi elde etmek icin cok calışın” şeklinde konuştu. Basketfaul