Daruşşafaka'nın dunyaca unlu kocu David Blatt, Amerika'da yarım kalan işleri olduğunu soyledi Cleveland'ın kariyeri icin onemli bir tecrube olduğuna dikkat ceken Blatt, Amerika'da yarım kalan işleri olduğunu ve henuz projesini tamamlayamadığını anlattı. Rusya ile Avrupa, Maccabi ile EuroLeague şampiyonluğu yaşayan David Blatt basketbolun en onemli figurlerinden biri. EuroLeague felsefesini NBA'de en ust seviyede temsil ettikten sonra Daruşşafaka'yla Avrupa'ya donen tecrubeli koc, yaşadıklarını Ribaund Dergisi'ne şoyle anlattı. "BAŞARMAK İCİN CABALAYAN BİR CEVRE YARATMALISINIZ" - Daruşşafaka'da nasıl oynayacağımıza dair oturtmak istediğimiz bazı prensipler var. Bir kimlik inşa etmeye calışıyoruz ve doğrusu onemli bir gelişme kat ettik. Ozellikle Avrupa'da aldığımız sonuclar cok iyi. Turkiye Ligi'ne gelecek olursak cok rekabetci bir ortam. Yaşadığımız sakatlıklar da gozardı edilmemeli. Ama buyuk resme bakacak olursak sezonun şu ana kadarki bolumunden memnunum. Tabii ki asıl kritik periyodun yeni geldiğini unutmamak gerek. - Basketbol hayatında insanlarla kurduğunuz ilişkiler cok onemli. Bu işi onlarla yapıyorsunuz zira. Başarmak icin cabalayan insanlardan kurulu bir cevre yaratmalısınız. Onlara başarmak icin şans vermelisiniz. Cunku bu başarılar insanların geleceğini şekillendirir. Turkiye, Yunanistan, Rusya, İsrail, ABD. Nerede calışırsam calışayım kocluğa boyle yaklaştım. - Doğrusu benim Cleveland'daki felsefem buradan farklı değildi ama cevresel faktorler farklıydı. Tabii oradaki oyun farklıydı, NBA'deki yaşam stili de buradaki gibi değil. Ben de projemi tamamlama fırsatı bulamadım. Sonucta kariyerim acısından onemli bir tecrubeydi ve bunları yaşadığım icin mutluyum. Ama şunu da soylemem gerekir ki, NBA'de "henuz bitmemiş işlerim" var. Cok fazla şey oğrenmiş olsam da, hala bu iş tamamlanmamış gibi hissediyorum. "FENER VE CSKA'NIN DEVAMLILIK PROBLEMİ YOK" - Fenerbahce Doğuş, CSKA. Bu iki takım EuroLeague'in temel favorileri. Cunku oturmuş yapıların uzerine kurulmuş durumdalar. Cok iyi koclara sahipler. Devamlılık ve kimya problemleri yok. Ve elbette kalite! İki Yunan ekibi Olympiakos ve Panathinaikos'u da oraya aday goruyorum. Real Madrid de ciddi devamlılık problemi yaşasa da, onları da bu dort takımın yarım adım gerisinde Final Four adayı olarak yazarım. "OBRADOVIC FELSEFESİNİ DEFALARCA GUNCELLEDİ" - Daha once de soyledim, yine soyluyorum. Obradovic "doğru" anlayışın peşinde. Felsefe olarak, taktiksel olarak. Ve buna saygı duyuyorum. Aldığı sonuclar onun adına konuşuyor zaten. Yalnız Obradovic'e dair asıl dikkatimi ceken şey şu; asla bulunduğu noktada sabit kalmıyor. Kocluğunu uzun yıllardır takip ediyorum. Taktiksel yaklaşımını, felsefesini defalarca guncelledi. Onun hakkında sadece iyi şeyler soyleyebilirim. Modern bir koc, modern bir insan. "DARUŞŞAFAKALI COCUKLAR TAKIMA İLHAM VERİYOR" Ferit Şahenk'le yazın kontrat konusunu konuştuğumda bu camianın olgun yaklaşımını bir kez daha gordum. Bana ayrılmak istersem buna elbette izin vereceklerini fakat eğer kalırsam, beni Daruşşafaka ailesinin bir uyesi olarak gormekten onur duyacaklarını soyledi. Ben de kalma kararı verdim cunku burada cok mutluyum. Zira etrafım cok kaliteli insanlarla cevrilmiş durumda. Okul gercekten cok ozel. Cocuklar, oğretmenler, onları yanımızda gormek takıma ilham veriyor. Biz de onlara iyi ornek olmak istiyoruz. Zaten gordunuz, antremanlar onlara acık. Sporu hayatlarının bir parcası haline getirmeye calışıyoruz. Elbette benim bu camiadaki gorevim kocaman bir pastanın kucuk bir dilimini temsil ediyor ve ben bunu yapmaktan oturu cok gururluyum. Burada bir kulturu buyutmeye devam ediyoruz. Blatt ile yapılan roportaj şoyle tamamlanıyor: BİRER KELİMEYLE.. Obradovic: Benzersiz Bodiroga: Lider Jasikevicius: Ozel Diamantidis: Cok yonlu Navarro: Skorer Spanoulis: Kazanan Mirsad: Yetenek BLATT'E GORE EUROLEAGUE'İN EN İYİLERİ GUARDLAR: Jr. Holden, Jasikevicius, Zizis, Ariel McDonald, Anthony Parker FORVETLER: Kirilenko, Siskauskas, Blu, Goree PİVOTLAR: Vujcic, Thoma Hoffman Kaynak İnternethaber __________________