Blatt Organizasyonu Beğendi..
Basketbol0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Basketbol
- Blatt Organizasyonu Beğendi..
-
06-10-2019, 05:39:162010 Dunya Basketbol Şampiyonası'na katılacak Rusya'nın Baş Antrenoru David Blatt, Turkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) organizasyon konusunda cok başarılı olduğunu soyledi. Blatt, TBF'nin internet sitesindeki acıklamasında, 2010 Dunya Şampiyonası'nın Turkiye'de duzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. David Blatt, ''Turkiye'deki turnuvalar her zaman cok guzeldir. Cunku taraftarlar harika ve Turkiye Basketbol Federasyonu organizasyon konusunda cok başarılı. Federasyon her zaman birinci sınıf imkanlar sağlıyor. Butun bunlar şampiyonayı daha guzelleştiren şeyler. Polonya'da gecen seneki Avrupa Şampiyonası'nda turnuva keyifli olsa da organizasyon başarısızdı. Katılım da iyi değildi. Bence taraftarlar, bu şampiyonanın muhteşem bir organizasyon olmasını sağlayacaklardır'' dedi. Blatt, İsrail kokenli bir Amerikalı olarak Rusya'da antrenorluk yapması hakkında, ''Bir gun Rusya Milli Takımı'nda calışacağımı hic tahmin etmezdim. Soğuk savaş doneminde ABD'de buyuyen bir cocuktum. Dunyada kendimi son goreceğim yer Rusya'dır diye duşunurdum. Ama Rusya'ya gittiğim icin cok şanslıyım. Rusya hakkında buyurken hic bilmediğim bircok şey oğrenmiş oldum. Dunyada insanların ne kadar benzer olduklarını gordum. Dinler, diller ve kulturler farklı olsa da insanlar hep aynı. Ozellikle de basketbolla ilgilenen insanlar'' dedi. Turkiye Milli Basketbol Takımı ve Beko Basketbol Ligi ile ilgili goruşlerini de bildiren Blatt, Turk Milli Takımı'nın oynadığı basketbolun, Turkiye Ligi'nden cok farklı olduğunu belirtti. Blatt, ''Ligde bircok yabancı oyuncu var. Cok başarılı ve yuksek rekabet olan bir lig. Milli Takım ise en iyi Turk oyunculardan oluşuyor ve bence en iyi Turk basketbolunu ortaya koyuyor. Cunku Turkiye'de bircok onemli yetenek var. Bu yetenekler Milli Takım ortamında kendilerini daha rahat gosterebiliyorlar'' ifadesini kullandı. Dunya Şampiyonası'nın başka hicbir turnuvaya benzemediğini ve Avrupa Şampiyonası ile Olimpiyatlar'dan farklı organizasyon olduğunu vurgulayan Blatt, Dunya Şampiyonası'na normalde gorulemeyecek bircok farklı ulkeden farklı takımların geldiğini, daha fazla takım, değişik tarzlar ve cok yetenekli olmasına rağmen tanınmayan oyuncuların bu turnuvada oynadığını belirtti. David Blatt, Rusya'nın şampiyonadaki hedefleri icin de ''Umarım gruptan cıkmayı başarırız. Şu an Viktor Khryapa olmadan nereye kadar gidebileceğimiz konusunda endişeliyim. İnsanlar bu takımı son altı yıldır izliyorlar ve biliyorlar ki biz ne olursa olsun dişli bir rakibiz. Her zaman savaşmaya devam ederiz. Yine bunu yapacağız. Sahaya cıkıp en iyi şekilde oynamaya calışacağız. Rekabeti bırakmayacağız. Ben şu anda bir tahmin yurutemem. Mutevazılığımızı korumamız lazım ama sahayı savaşmadan terk etmeyeceğimiz kesin'' dedi. Ajansspor __________________