Genclik ve Spor Genel Muduru Yunus Akgul, 2010 FIBA Dunya Basketbol Şampiyonası icin yapılan yatırımların karşılığını fazlasıyla aldıklarını soyledi. Yunus Akgul, (A) Milli Basketbol Takımı'nın şampiyonada tarihi başarılara imza atıp finale kadar yukseldiğini belirterek, "Turkiye icin muhteşem bir tanıtım oluyor" dedi. Yatırımların daha cok uzun vadede geri kazanım sağladığını ifade eden Akgul, şunları kaydetti: "Yatırımların karşılığını fazlasıyla alıyoruz. Yurt dışındaki arkadaşlarımız arıyor ve televizyonlarda Turkiye ve organizasyonla ilgili haberlere cok geniş yer verildiğini soyluyorlar. Bu tanıtımları milyar dolarla yaptıramazsınız. Turkiye icin muhteşem bir tanıtım oluyor. Ayrıca bu tur organizasyonlar spora ilgiyi artırıyor. Bunun gecmişte ornekleri var. Ustelik milli takım başarılı olursa bu ilgi katlanıyor. Milli takımımız da fevkalade başarılı sonuclar alıyor. Tarihinde ilk kez finale yukseldi. Uzun vadede daha fazla karşılığını alacağız, ama yatırımların meyvelerini şimdiden almaya başladık." Yapılan harcamaların 5 katı değerinde ulke tanıtımı yapıldığını dile getiren Akgul, ''Ankara'daki salon icin 60 milyon, İzmir icin 70 milyon ve organizasyon icin de 30 milyon liralık maliyetimiz oldu. Butun harcalarımız 200 milyon liraya bile ulaşmıyor. Ama reklam getirisine baktığımızda bunun en az 5 mislini kazandık. Bilet paralarını gelirden bile saymıyorum. Ayrıca sporcumuz ve Turk sporu acısından da onemli yatırım yapmış olduk. Kalıcı tesislerimiz oldu" diye konuştu. Ajansspor __________________