UrdUn rasheim wright’a gUvenİyor
Basketbol0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- UrdUn rasheim wright’a gUvenİyor
-
06-10-2019, 05:32:33Gectiğimiz sene FIBA Asya Şampiyonası’nda mucadele eden Urdun’un antrenoru Maria Palma, son hucumların her zaman Rasheim Wright tarafından yapılmasını tercih etti. Antrenor Palma’nın en guvendiği isimlerden biri olan Wright, oyun kurucu gorevini her zaman başarı ile ustlenmiş bir oyuncu. 28 yaşındaki oyuncu gerek lise gerekse de universite yıllarında her zaman oyun kurucu pozisyonunda başarı ile gorev yaptı. İyi bir fiziğe sahip olan ve atletik ozellikleri guclu olan Wright aynı zamanda guvenli bir oyun tarzını benimsemesiyle de dikkatleri cekiyor. FIBA Asya Şampiyonası’nda da bu ozelliklerinden oldukca yararlanan oyuncu, ulkesinin kazandığı bronz madalyada pay sahibi olurken, mac başına kaydettiği 20.7 sayılık ortalama ile de turnuvanın en skorer oyuncusu oldu. Başarılı oyuncu, Turkiye’de gercekleştirilecek olan bu buyuk organizasyonu da sabırsızlıkla beklediğini gizlemiyor. Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya ve Angola’da forma giyen birbirinden tecrubeli oyunculara karşı oynamak icin sabırsızlandığını da dile getiren Wright FIBA.com’a yaptığı acıklamada da “Elbette cok heyecanlıyım” ifadesini kullandı. Ote yandan Wright’ın Ortadoğu seruveni de başlı başına ayrı bir hikaye konusu. Arjantin’de sezonun sona ermesinin ardından Amerika’ya donen oyuncu, menajeri Elie Koury’nin vasıtasıyla Lubnan’daki Al Riyadi takımındaki fırsatı değerlendirdi. “Hicbir zaman Ortadoğu’da forma giyeceğimi duşunmemiştim” diyen Wright, “Universiteyi bitirdiğimde biraz farklıydım. Ancak Ortadoğu’da forma giymek benim icin bile fazlasıyla farklı bir karardı. Evde otururken Lubnan’da basketbol oynayıp oynamayacağıma dair bir e-mail aldım. Lubnan’da basketbol oynamaya karar verdim. Dubai Uluslararası basketbol Turnuvası’nda forma giydim. Ardından da Urdun gidebilmek icin pasaport aldım. Bu sırada Urdun’un antrenoru Mario Palma Fast Lanes’i calıştırıyordu. Onlara karşı oynadığımız bir macta, benim performansımdan oldukca memnun kalmış. Bu de bana, Urdun vatandaşlığı almamda oldukca yardımcı oldu” diye konuştu. 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda işlerinin cok zor olduğunu bildiğini soyleyen Wright, “2010 FIBA Dunya Şampiyonası elbette 2009 FIBA Asya Şampiyonası’ndan cok daha zorlu gececek. Grubumuzda Avustralya, dunya sıralamasında en ust basamakta yer alan Arjantin, Sırbistan, yedinci sıradaki Almanya gibi cok guclu rakiplerimiz var. Bizim icin cok zorlu bir turnuva olacak ancak her şeye rağmen bizim hedefimiz ikinci tura cıkabilmek” değerlendirmesinde bulundu. FIBA Asya Şampiyonası’nda Turkive vizesi alamayan Lubnan’ın wildcard almasına sevindiğini de ifade eden Wright, “Lubnan’da ben de basketbol oynadım. Wildcard alarak şampiyonaya dahil olmalarına cok sevindim. Lubnan wildcard’ı hak etmişti. Cunku Lubnan icin basketbol cok buyuk anlam ifade ediyor ve herkes basketbolu cok seviyor” şeklinde konuştu. FIBA __________________