Santiago: “mental olarak tUrkİye İCİn hazirlanmamiz Cok Onemlİ”
Basketbol0 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- Santiago: “mental olarak tUrkİye İCİn hazirlanmamiz Cok Onemlİ”
-
06-10-2019, 05:32:252010 FIBA Dunya Şampiyonası’na evsahipliği yapacak olan Turkiye’ye bircok oyuncu şampiyona nedeniyle ilk kez gelecek. Bu oyunculardan farklı olarak Porto Riko formasını giyecek olan Daniel Santiago ise Turkiye’de kendi evindeymişcesine rahat olacak. NBA ve Avrupa’da forma giyen Santiago, halen Efes Pilsen’in sozleşmeli oyuncularından biri. Santiago, Turkiye’nin basketbola verdiği onemi en yakından takip eden isimlerden biri. Gectiğimiz yaz evsahipliği yaptıkları FIBA Amerika Şampiyonası’na podyum hedefi ile başlayan Santiago, arkadaşları ile birlikte bunu başarmış ve turnuvayı gumuş madalya ile noktalamıştı. Her ne olursa olsun, 33 yaşındaki oyuncu, takımı icin tecrubesi ile adeta bir servet değerinde. FIBA.com’a konuşan Santiago, şampiyonada yer alacak olmasının kendisi icin cok onemli olduğunu ifade ederken, “Milli Takım’da yer almak benim icin her zaman cok onemli oldu. Kariyerimde geldiğim noktalara milli takımın buyuk katkısı oldu. 1996 yılından beri milli takım icinde yer alsam da bu sure bana cok da uzun gelmiyor. Her zaman farklı yerlere gitmeye ve farklı ortamlarda bulunarak farklı ulkelerde basketbol oynadım. Bu da muthiş bir duygu. Basketbol ile adamıza bir ceşit eğlence getirmeye calıştık. İnsanların basketbolu sevmesini sağladık. Bunda benim de payım olduğu icin cok mutluyum” değerlendirmesinde bulundu. Deneyimli oyuncu, Porto Riko basketbol tarihinin en unlu anlarına imza atarken takımın kadrosunda yer alıyordu. Bunlardan belki de en onemlisi 2004 Atina Olimpiyatları’nın acılış gununde Porto Riko’nun, yıldızlar topluluğu ABD’yi 92-73 mağlup etmesiydi. Santiago bu macta 25 dakika sure almış ve Tim Duncan’ın karşısında oynamıştı. Ulkesi oyunları altıncı sırada tamamlarken, Santiago da turnuvayı 11.1 sayı ve 5.7 ribaund ortalamaları ile noktalamıştı. Bircok farklı turnuvada mucadele eden tecrubeli oyuncu, Porto Riko’nun hazırlık aşamasının cok kritik olduğunun da bilincinde. “Antrenmanlar ve fiziksel kondisyon bizim icin cok onemli olacak. Cunku cok kısa bir sure icinde bircok zorlu mac yapacağız” diyen Santiago, “Mental olarak Turkiye’ye hazır olmak bizim icin cok onemli. Bu tip turnuvalarda daha once mucadele etmiş tecrubeli oyuncularımız var. Hatta tecrubeli sayılabilecek genc oyuncularımız bile takımda yer alıyor. Bu tip turnuvalar oncesinde mental olarak hazır olduğunuzda ve turnuvanın ne kadar zorlu gececeğinin bilincine vardığınızda bir şeyleri başarabilirsiniz. Bu anlamda oldukca hazır olduğumuzu duşunuyorum. Neler yapacağımızı gormek icin sabırsızlanıyorum” diye konuştu. Porto Riko ilk tur maclarına Ankara’da oynanacak C Grubu maclarında başlayacak ve Yunanistan, Fildişi Sahili, Rusya, Cin ve evsahibi Turkiye ile karşı karşıya gelecek. “Bizim icin en uygun grupta olduğumuzu duşunuyorum diye konuşan Santiago, “Elbette grubumuzda cok guclu takımlar var. Ama her şeye rağmen bir ust tura cıkma şansımızın yuksek olduğunu duşunuyorum. Yapmamız gereken tek şey sadece maclara odaklanmak. Arkadaşlarımın Ankara’da oynayacak olmaktan dolayı şimdiden cok heyecanlı olduğunu duşunuyorum” diyerek sozlerini tamamladı. FIBA __________________