Gonzalez, porto rİko formasinin hayalİnİ kuruyor
Basketbol0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Gonzalez, porto rİko formasinin hayalİnİ kuruyor
-
06-10-2019, 05:32:202004 Olimpiyat Oyunları’nın acılış macında Porto Riko’nun ABD’ye devirmesinin uzerinden 5 yıldan fazla gecmiş olmasına rağmen, bu unutulmaz mac hafızalardaki yerini hala koruyor. Porto Riko bunu daha once de 1992 yılında yapmış ve Larry Brown’un yıldızlar topluluğunu Karayip Adaları’nda oynanan macta 92-73 mağlup etmeyi başarmıştı. Porto Rikolu genc point guard Javier Gonzales de Olimpiyat Oyunları’ndaki macı unutamayanlardan biri. FIBA.com’a “Evde oturmuş macı televizyondan seyrediyordum” diye konuşan genc oyuncu, “Tum macı seyrettim. Orada olmamama rağmen, sanki takımdaymışım gibi hissetmiştim. Bu galibiyet gerek Porto Riko gerekse de Porto Riko basketbolu icin cok onemliydi. Bu galibiyet gercekten yetenekli oyunculara sahip olduğumuzu ve iyi basketbol oynadığımızı herkese gosterdi. Buyuk bir galibiyetti ve o ana kadar kimse Porto Riko’yu tanımıyordu” şeklinde konuştu. Gonzalez bir gun ulkesinin formasını giyme hayali kuruyor. Ancak bu, cok da kolay gozukmuyor. Porto Riko’nun kadrosunda Carlos Arroyo, JJ barea ve Larry Ayuso gibi iyi oyuncular var. Bu uc oyuncuyu Porto Riko’nun ilk beşinde gormek cok da olağandışı değil. Onların forma giydiği macları izlemek herkes icin cok eğlenceli olmuştur. “Porto Riko’da cok fazla uzun oyuncumuz yok” diyen Gonzalez, “Bu yuzden ulkemizden her zaman iyi guardlar cıkıyor. Takımda her zaman buyuk bir serbestlik var. Ancak Porto Riko’daki antrenorlerin her zaman guardlardan cok fazla beklentisi vardır” şeklinde konuştu. Gonzalez’in cocukluğundan beri basketbolcu olacağından kimsenin kuşkusu yoktu. Genc oyuncu her ne kadar kısa bir sure boks ile uğraşsa da bu cok uzun soluklu olmadı. Uvey babası boks ile uğraşan Gonzalez, annesinin bu sporu cok sert bulmasıyla boksa veda etti. Bir sure beyzbol da oynayan Gonzalez, daha sonra tamamen basketbola odaklandı. ABD’de universitede basketbol oynayan Gonzalez, bu sayede kendisini de yetiştirme fırsatını yakaladı. Şimdi ise hedefi Porto Riko’nun formasını giyerek 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda mucadele edebilmek. Porto Riko, 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda grup maclarını Ankara’da Turkiye, Yunanistan, Cin, Fildişi Sahili ve Rusya’ya karşı tamamlayacak. “Porto Riko formasını giymek en buyuk hayalim” diyen Gonzalez, “Carlos Arruyo’yu her zaman kendime ornek aldım. Sekiz yaşımdan beri onu izliyorum. O benim rol modelimdi. Şimdi onunla birlikte milli takım formasını giyebilmek benim icin cok onemli. Boyle bir fırsat yakalayabilmek benim icin cok onemli” ifadelerini kullandı. Boyle bir şansı yakalama fırsatını bulabileceğine inandığını da soyleyen Gonzalez, ulkesini temsil etmenin kendisi icin buyuk bir gurur olduğunu soyleyerek, “Eğer bu fırsatı yakalayabilirsem elimden gelenin en iyisini yapmaya calışacağım” şeklinde konuştu. Jeff Taylor FIBA __________________