GenCleŞen nielsen avustralya’yi yenİden temsİl etmek İCİn heyecanli
Basketbol0 Mesaj
●11 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- GenCleŞen nielsen avustralya’yi yenİden temsİl etmek İCİn heyecanli
-
06-10-2019, 05:32:09Adeta yeniden doğan Matt Nielsen, ac olduğu Avustralya Milli formasını yeniden giymek icin sabırsızlanıyor. Forvet oyuncu, 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda mucadele edecek olan Avustralya’nın formasını Turkiye’de giyecek. 32 yaşındaki oyuncu, son iki Olimpiyat’ta da yer almıştı. Ozellikle Pekin Olimpiyatları’nda turnuvaya iyi bir başlangıc yapamayan ve ilk iki macından mağlubiyetle ayrılan Avustralya’nın, daha sonra ust uste uc macını kazanması ve şampiyon ABD’ye mağlup olması Nielsen’in milli takım ile ilgili duşuncelerini tamamen değiştirdi. Avustralya’nın savaşcı oyun tarzı, Nielsen’in milli takım ile ilgili kararını bir kez daha gozden gecirmesini sağlarken, “2008 Pekin Olimpiyatları’nın benim icin milli takım kariyerimin sonu olduğunu duşunmuştum. Ancak takım olarak Pekin’de ortaya koyduğumuz oyun ve mucadele hırsımız, beni derinden etkiledi ve devam etmem gerektiğini duşundum” diye konuşan Nielsen, “Genc arkadaşlarımızda gercekten onemli bir potansiyel gordum ve yeteneklerine şahit oldum. Bu cok heyecan verici” şeklinde konuştu. Nielsen, bu yaz Turkiye’de gercekleştirilecek olan 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda mucadele edecek Avustralya’nın kadrosunda yer alacak. Şampiyona mucadelesine A Grubu’nda Kayseri’de başlayacak olan Avustralya, Arjantin, Sırbistan, Almanya, Angola ve Urdun ile karşı karşıya gelecek. Ozellikle Andrew Bogut’un gectiğimiz haftalarda yaşadığı sakatlık sonrasında Avustralya’nın iyi bir sezon geciren formda bir Nielsen’e ihtiyacı olduğu kesin. “Elbette Bogut’un gectiğimiz haftalarda gecirdiği sakatlık onun icin cok uzucu” şeklinde konuşan Nielsen, “Milwaukee icin onemli bir kayıp. Bogut, NBA’deki en iyi birkac pivottan biri. Bu yuzden de takımda eksikliğinin cok fazla hissedileceğini duşunuyorum” ifadelerini kullandı. Ote yandan Aleks Maric’in durumunun da kendileri icin cok onemli olacağının altını cizen Nielsen, 25 yaşındaki oyuncunun daha once altyapı takımlarında Avustralya formasını giydiğini hatırlatarak, 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda da genc oyuncuyla birlikte forma giymek istediğini soyledi. FIBA.com, halen Power Electronis Valencia formasını giyen Nielsen ile Eurocup Final Four’u sırasında bir roportaj gercekleştirdi. FIBA: Matt, Maric’in durumu hakkında senin goruşlerin neler? Matt Nielsen: Tarih hicbir şey bilmediğini soyluyor. Sadece bekleyip, bu olay nereye varacak hep birlikte goreceğiz. Aslına bakarsanız durumu tam olarak anlayamıyorum. Maric’in Avustralya altyapı takımlarında forma giydiğini biliyorum. Avustralyalı olduğunu biliyorum. Bu yuzden de şu an neden bu tur konuşmaların gectiğini anlamakta zorlanıyorum. Ancak bu basketbol ve işler boyle yuruyor. Bununla yaşamayı oğrenmemiz gerek ancak buna rağmen bu konu hakkında nasıl konuştuğumuzu hala anlayamıyorum. FIBA: 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda A Grubu sıkı bir grup olarak goze carpıyor. Arjantin, Sırbistan, Almanya, Afrika’nın guclu takımı Angola ve Asya’nın ucuncusu Urdun ile aynı grupta yer alıyorsunuz. Matt Nielsen: Kesinlikle zorlu bir gruptayız. Mutlaka kazanmamız gereken bazı maclar var. Asıl olay bu. Basketbolu ve işimi seviyorum. Gencliğimden beri hayalim hep ulkemi temsil etmek ve olimpiyatlarda yer alabilmekti. Asıl hedefim buydu. Ancak hicbir Dunya Şampiyonası’nda yer almadım ve bunu sabırsızlıkla bekliyorum. FIBA: Avustralya bir surpriz yapabilir mi? Matt Nielsen: Elbette Avustralya’nın 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’ndan bir madalya ile donmesini cok isterim. Bu her zaman hedefimiz. Bircok onemli turnuvada ve şampiyonada mucadele ettik. Ancak hala onumuzde uzun bir yolumuz var. Avustralya’nın nasıl bir surpriz yapabileceğini bilemiyorum ama kendi adıma konuşmak gerekirse, adeta gencleştim diyebilirim. Sezon oncesinde cok iyi dinlendim ve kendimi uzun yıllardır olmadığım kadar iyi ve formda hissediyorum. Bu da benim icin cok onemli ve iyi bir şey. FIBA: Avustralya’nın antrenoru artık takımı uzun yıllardır calıştıran Brian Goorjian değil. Artık yen, antrenor Brett Brown. Goorjian olimpiyatlardan sonra devam etmek istemişti ancak federasyon Brown ile devam etme kararı aldı. Bu konuda soyleyeceklerin var mı? Matt Nielsen: Goorj bizim icin onemli işler yaptı. Bunu kimse inkar edemez. Bu anlamda bizler icin yaptığı her şeye minnettarım. Sanırım federasyon yetkilileri artık bir değişim olmasının vakti geldiğini duşunduler. Brett ile birlikte Sydney’den once uc yıl birlikte calıştım. Takıma yeni bir nefes ve kan getirdiğini duşunuyorum. Elinde onemli fırsatlar var ve bu yenileme ile takımda ayrı bir motivasyon oluşacağından kuşkum yok. Jeff Taylor FIBA __________________