2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda Yunanistan’ın nasıl farklı bir şey yapabileceğini duşunen herkesin Georgios Printezis’e bir kez daha goz atması gerekiyor. 25 yaşındaki oyunu Japonya’da gumuş madalya kazanan kadroda yer almasa da, bu yıl Turkiye’de gercekleştirilecek olan 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nın Yunanistan adına en etkili oyuncularından biri olmaya aday. İyi bir savunmacı olan Printezis, cok yonluluğu ile de gerek kısa ve uzun forvet pozisyonlarında oynayabiliyor. Printezis olmadan, Yunanistan, gectiğimiz yaz Polonya’da kazandığı bronz madalyayı kazanamazdı demek cok da yanlış olmaz. Halen İspanya’da Unicaja Malaga formasını giyen oyuncu, ACB Play_off’larında Barcelona’ya karşı mucadele ediyor. Printezis aynı zamanda, İspanya’da gectiğimiz sezon forma giyen tek Yunan oyuncu. Olympiacos ile iki sezon gecirdikten sonra Unicaja Malaga kadrosuna dahil olan oyuncu, İspanya’da da performansından bir şey kaybetmedi ve sezon icinde 10 sayı ve 3 ribaund ortalaması ile mucadele etti. Power Electronics Valencia karşısında alınan 83-82’lik galibiyetten sonra FIBA.com’a konuşan başarılı oyuncu, ACB’de forma giyiyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ACB’nin cok zorlu bir lig olduğunun da altını cizen Printezis, “Burası cok zorlu ve hızlı bir lig. Bu anlamda, benim gibi genc oyuncuların kendilerini geliştirebilmeleri icin cok fırsat var. Her gecen gun daha iyi olduğumu hissediyorum. Herkesten bir şeyler oğrenmeye calışıyorum” değerlendirmesinde bulundu. 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda Rusya, Fildişi Sahili, Port Riko, Cin ve evsahibi Turkiye ile karşılaşacak olan Yunanistan Milli Takımı hakkında da değerlendirmelerde bulunan genc oyuncu, “Şampiyonada her şeyi adım adım duşuneceğiz. Herkes 2006 yılında ABD’ye karşı verdiğimiz mucadeleyi ve aldığımız galibiyeti, takım ruhunu hatırlıyor. Bu takım ruhunu bir kez daha ortaya cıkarmak istiyoruz. Turkiye’de elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diyerek sozlerini tamamladı. FIBA __________________