7DAYS EuroCup'ta temsilcimiz Daruşşafaka'nın yarı final serisi ilk macında Bayern Munih'i 76-74 mağlup ettiği macın ardından iki takımın başantrenorleri acıklamalarda bulundular. 7DAYS EuroCup'ta yarı final ilk karşılaşmasında konuk ettiği Almanya temsilcisi Bayern Munih’i 76-74 mağlup eden Daruşşafaka’da başantrenor David Blatt, "Benim felsefemde pes etmek yok. Macı bir noktaya kadar getirebilirsiniz ancak ekstra bir enerjiyle one gecebilirsiniz. Bunu gosterdik ve kazandık." dedi. Karşılaşmanın ardından duzenlenen basın toplantısında konuşan Blatt, Bayern Munih’in cok guclu bir takım olduğunun altını cizerek, şunları kaydetti: "Taraftarlarımız bugun bizi yalnız bırakmadı. İlk yarı Bayern Munih macı domine etti. Yuksek kaliteli oyuncularıyla etkili oynadılar. Bu macı kazanmak icin tum kozlarımızı ortaya koymalıydık. Tabiri caizse bugun şapkadan tavşan cıkarmalıydık. Oyuncularımın mucadelesinden, pes etmemesinden cok memnunum. Karakterimizi sahaya yansıtamasaydık macı kazanamazdık." Karşılaşma icerisinde kaybedeceklerini hic duşunmediğini vurgulayan Blatt, "İlk yarının sonunda Wilbekin’ın basketiyle farkı 17’ye kadar duşurduk. Benim felsefemde pes etmek yok. Macı bir noktaya kadar getirebilirsiniz ancak ekstra bir enerjiyle one gecebilirsiniz. Bunu gosterdik ve kazandık." diye konuştu. Yeşil-siyahlı basketbolcu Doğuş Ozdemiroğlu’nun galibiyetin ateşini yaktığını soyleyen tecrubeli başantrenor, "Doğuş’u takdir ediyorum. Geri donuşu başlatan oyuncumuz Doğuş’tu." değerlendirmesinde bulundu. Bayern Munih Başantrenoru Sasa Djordjevic, ikinci yarı oyuncularının istediği gibi oynayamadığını ve yapılan hatalarla macı kaybettiklerini ifade etti. Karşılaşmanın ilk yarısında savunmada iyi oynadıklarını belirten Djordjevic, "Daruşşafaka’yı tebrik ediyorum. Bazı maclarda kaybetmenin sebebini acıklayamazsınız. İyi hazırlanmıştık. Bunu macın başında gosterdik. Oyuncularım ikinci yarı istediğim sertliği gosteremedi. Ucuncu ceyrekte uc kilit oyuncum onemli top kayıpları yaptı. Daruşşafaka 3 dakika icinde neredeyse hicbir şey yapmayarak farkı kapattı. Hucum ribauntlarında rakibimize şans tanıdık. Yaptığımız hatalar macın skorunu belirledi." ifadelerini kullandı. Tecrubeli başantrenor, yapılan top kayıplarını anlayamadığını aktararak, "Macın icerisinde lehimize fazla duduk calınmadı ama boyle maclarda mağlubiyeti hakem kararlarına bağlayamazsınız. Son top kaybını kendime acıklayamıyorum. Tecrubeli oyuncularımızla hucumlarımızı yaptık ancak olmadı. Kidd hayatının sonuna kadar unutamayacağı bir sayı attı." şeklinde konuştu. Kaynak İnternethaber __________________