Basketbol THY Avrupa Ligi 27. hafta macında Anadolu Efes, konuk ettiği Rus temsilcisi Khimki'ye 85-73 yenildi. Bu sonucla Anadolu Efes, organizasyondaki 21. mağlubiyetini yaşarken, Khimki ise 16. galibiyetini aldı. Rus temsilcisi, ligde normal sezonu ilk 8 icinde tamamlamayı garantileyerek play-off'ta mucadele etme hakkını bitime 3 mac kala elde etti. Karşılaşmaya Motum ve Weems'in sayılarıyla başlayan Anadolu Efes, 5. dakikayı 12-6 ustun gecti. Khimki'nin Shved ile bulduğu sayılara Weems, Simon ve Motum'un basketleriyle yanıt veren lacivert-beyazlılar, 8. dakikada farkı cift hanelere (23-12) cıkardı ve rakibine molayı aldırdı. Kalan bolumde bircok top kaybı yapan Khimki karşısında farkın kapanmasına izin vermeyen Anadolu Efes, ilk ceyreği 29-18 onde tamamladı. İkinci periyodun başında Dunston'ın boyalı alandan kaydettiği sayılarla etkili olan Anadolu Efes onunde Monia ve Jenkins ile 3 sayı cizgisinin gerisinden basketler bulan Khimki, 13. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 34-25. Thomas ve Jenkins'in kazandırdığı basketlerle 8-2'lik seri yakalayan Khimki, 16. dakikada skoru 36-33'e getirdi. Kalan bolumde McCollum'un skor yukunu ustlenmesiyle rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen Anadolu Efes, ilk yarı boyunca 8 top kaybı yapan Khimki onunde soyunma odasına 49-42 ustun gitti. İkinci yarıya iki takım da hucumda tutuk başladı. Khimki, Shved ve Gill'in skor yukunu ustlenmesiyle 26. dakikada beraberliği sağladı: 55-55. Anadolu Efes'in Motum ve Weems ile kaydettiği sayılara Shved ve Gill'in basketleriyle cevap veren Khimki, 29. dakikada one gecti: 59-61. Kalan bolumde lacivert-beyazlılar, Weems ile basket buldu ve final periyoduna 61-61 eşitlikle gidildi. Dorduncu periyot, karşılıklı basketlerle başladı. Anadolu Efes, McCollum ve Brown ile skor uretirken, Khimki ise Thomas ve Shved ile sayılar buldu. Khimki, Markovic'in 3 sayılık basketiyle 35. dakikada one gecti: 69-72. Hucum fırsatlarını değerlendiremeyen Anadolu Efes karşısında Shved, Vialtsev ve Todorovic'in arka arkaya kazandırdığı sayılarla 8-0'lık seri yakalayan konuk takım, 39. dakikada farkı 9 sayıya cıkardı: 71-80. Vialtsev'in 3 sayılık basketiyle aynı dakika icinde farkı cift hanelere taşıyan (72-83) Khimki, karşılaşmadan 85-73 galip ayrıldı. Ote yandan, karşılaşmada "21 Mart Dunya Down Sendromu ve Farkındalık Gunu"ne dikkat cekildi. Ozel Olimpiyatlar Turkiye, Turkiye Ozel Sporcular Federasyonu ve Turkiye Down Sendromu Derneği'nden gelen konukların yanı sıra down sendromlu bireyler, iki aile uyesi ya da oğretmenleriyle birlikte musabakayı ucretsiz izledi. THY Avrupa Ligi - Anadolu Efes: 73 - Khimki: 85 Salon: Sinan Erdem Hakemler: Borys Ryzhyk (Ukrayna), Olegs Latisevs (Letonya), Michele Rossi (İtalya) Anadolu Efes: Doğuş Balbay, Motum 11, Simon 6, Weems 16, Dunston 19, Brown 4, Birkan Batuk, McCollum 11, Stimac 6, Douglas Khimki: Shved 16, Markovic 3, Gill 11, Anderson 4, Thomas 17, Jenkins 10, Monia 3, Robinson 3, Vialtsev 13, Zaytsev 2, Todorovic 3 1. Periyot: 29-18 Devre: 49-42 3. Periyot: 61-61 İnternet Haber