Daruşşafaka Basketbol Takımı Başantrenoru David Blatt, 7DAYS EuroCup'ı İstanbul’a getirmeyi cok istediklerini soyledi. Daruşşafaka Basketbol Takımı Başantrenoru David Blatt, 7DAYS EuroCup'ı İstanbul’a getirmeyi cok istediklerini soyledi. İki galibiyete ulaşan takımın şampiyon olacağı 7DAYS EuroCup'ın final serisinde Rusya temsilcisi Lokomotiv Kuban ile karşılaşacak yeşil-siyahlıların İsrail asıllı ABD’li başantrenoru, AA muhabirinin sorularını cevapladı. Kupada yarı finalde eledikleri Almanya’nın Bayern Munih takımına karşı cok iyi 2 mac yaptıklarını belirten Blatt, "Cok iyi bir takıma karşı cok kaliteli bir seri gecirdik. Play-off’larda ileri seviyelere cıktığınız takdirde, unutulmayacak maclar oynayabilirsiniz. Biz de tam olarak bunu yaptık. Basın ve taraftarlar icin eğlenceli olan da budur. Bu seride de insanların hafızalarına kazınan guzel anlar yaşandı." dedi. Bu sezon 7DAYS EuroCup'ta mucadele eden en iyi 2 takımın final serisinde karşılaşacağını aktaran 58 yaşındaki başantrenor, "Kupada şu ana kadar alınan galibiyet ve yaşanan mağlubiyetlerin onemli olmadığı bir noktaya geldik. Lokomotiv Kuban’ın ev sahibi avantajına sahip olması onemli. Ancak biz final serisine gelene kadar deplasmanlarda da mac kazanabileceğimizi herkese gosterdik. Bu acıdan bakarsak, final serisinde de deplasman maclarını kazanabilmemiz icin buyuk bir şansımızın olduğunu duşunuyorum." diye konuştu. Blatt, Rusya’nın Dinamo Saint-Petersburg takımı ile 2005’te İstanbul’da FIBA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadığının hatırlatılması uzerine ise şu ifadeleri kullandı: "FIBA Avrupa Ligi, 2005’te Dortlu Final formatında oynanıyordu. Benim aklımda cok guzel hatıralar bıraktı. İronik bir şekilde, o zaman biz de Lokomotiv Kuban’ın bu sezon yaptığı gibi 20 macın tumunu kazanmıştık. Şimdi ise bunu tersine cevirmeye calışacağız. Final serisinin bir macını İstanbul’da oynayacağımız icin cok heyecanlıyız. Galatasaray’ın 2 sezon once yaptığı gibi Turk temsilcisi olarak 7DAYS EuroCup'ı İstanbul’a getirmeyi cok istiyoruz. O donemde Galatasaray’ın başantrenoru olan Ergin Ataman ile telefonda goruştum. EuroCup finalini konuştuk. Biz zaten 2 yıldan bu yana Daruşşafaka’nın tarihi icin cok onemli başarılar elde ettik. Bu başarılara bir yenisini daha eklemek istiyoruz." - "Dağın en tepesine birkac kez tırmandım" David Blatt, elde ettiği başarılardan ziyade bunu oyuncularına yansıtabilmenin kendisini daha mutlu ettiğini dile getirdi. Başantrenorluk kariyerinde kulupler duzeyinde İsrail’in Maccabi FOX takımı ile 2014’te THY EuroLeague ve Rus ekibi Dinamo Saint-Petersburg ile FIBA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşayan, milli takım bazında ise Rusya’yı 2007’de Avrupa şampiyonluğuna ulaştıran Blatt, "Artık kişisel başarılarımı sayacak konumda değilim. Benim icin cok da onemli değil. Beni asıl mutlu eden, başarmış olduklarımı oyuncularıma yansıtabilmek. Benzetme yapmak gerekirse, zaten dağın en tepesine birkac kere tırmandım. Şimdi ise bana en keyif verecek şey, dağın tepesine benimle birlikte olan insanları da cıkarmak. Bunu gercekleştirebilirsem cok mutlu olacağım." şeklinde goruş belirtti. - "Wilbekin, Bayern Munih’e karşı Curry tarzı bir mac oynadı" Blatt, Bayern Munih ile yapılan 7DAYS EuroCup yarı final rovanş macında 41 sayı atan Scottie Wilbekin’ın bu sezon cok ust seviyede bir basketbol oynadığını aktardı. Wilbekin’ın kadrolarında bulunmasından dolayı cok şanslı olduklarını ifade eden Blatt, "Wilbekin, butun sezonu cok ust seviyede gecirdi. Bayern Munih karşısında da Curry tarzı bir mac oynadı. Yakın zamanda Turk Milli Takımı’nda forma giyme ihtimali de var. Turk basketbolu icin gelişimini cok guzel ozetleyebiliriz." ifadelerini kullandı. Kupada 13 Nisan Cuma gunu Volkswagen Arena’da Lokomotiv Kuban ile yapacakları final serisinin ikinci macına tum basketbolseverleri davet eden Blatt, "Turk taraftarların, tuttukları takım fark etmeksizin bizi desteklemelerini cok takdir ediyorum. Sakarya Buyukşehir Belediyespor ile ligde karşılaştık. Rakibimiz olmalarına rağmen taraftarları actıkları pankartla bize final yolunda destekte bulundu. Bu, cok klas ve centilmence bir hareketti." diyerek sozlerini tamamladı. AA __________________