Arvydas Macijauskas sakatlığının duzelmesinin ardından bir kez daha Litvanya formasını giymenin hayalini kuruyor. 2003 yılında Avrupa Şampiyonluğu, 2004 yılında Olimpiyat Yarı Finali başarılarını yaşayan Macijauskas, 2006 FIBA Dunya Şampiyonası’nda da Litvanya formasını giydikten sonra yaklaşık 1,5 senedir forma giyemiyordu. “Uzun bir sure basketboldan uzak kaldığımın farkındayım” diye konuşan tecrubeli oyuncu, “Şu ana kadar her şey yolunda gidiyor. İleriki gunlerde neler olacağını hep birlikte goreceğiz. Milli takımda yer alabilme umudum hala var” ifadelerini kullandı. Şu an 30 yaşında olan oyuncu, ilk kez 7 yıl once uluslararası arenaya cıkan Macijauskas, İsvec’te duzenlenen Avrupa Şampiyonası’nı 15.8 sayılık bir ortalama ile tamamlayarak Litvanya’nın kazandığı altın madalyada pay sahibi olmuştu. İspanya’nın TAU Ceramica takımı ile 2003-05 yılları arasında başarılı bir donem geciren Macijauskas, bu tarihten sonra kariyerinde duşuş yaşamaya başladı. New Orleans Hornets ile anlaşan ve NBA’e giden oyuncu, burada da zamanının coğunu benchde gecirmekten kurtulamadı. NBA’den sonra yeniden Avrupa’ya donen Litvanyalı oyuncu, Olympiacos ile anlaşsa da bu kez de yaşadığı sakatlık nedeniyle bekleneni veremedi. Olympiacos’un ardından 1999-2003 yılları arasında formasını giydiği Litvanya’nın Lietuvos Rytas takımı ile bir kez daha anlaşan Macijauskas’in aklında her ne kadar Kestutis Kemzura’nın milli takımı olsa da, bu kadar uzun suren bir aranın ardından milli takımda yer alabilmesi de cok kolay olmayacak. “Milli takımı bu yaz duşuneceğim” diyen Macijauskas, “Yeterli vaktim olup olmadığını bilmiyorum. Ozel bir antrenor ile calışmam gerektiğinin farkındayım. Her şeyi sırasıyla yapacağım. Şu an serbestce calışabiliyorum cunku kimseyle kontratım yok” diyerek sozlerini tamamladı. FIBA __________________