Utah Jazz’ın Denver Nuggets ile oynadığı karşılaşmada aşil tendoundan sakatlanan Mehmet Okur’un, takımının play-off mucadelesinde yer alamayacağı belirtildi.
Gectiğimiz hafta icinde Turkiye’nin evsahipliği yapacağı 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda oynamak icin duyduğu isteği dile getiren Okur, karşılaşmanın ikinci ceyreğinde yaşadığı sakatlıkla basketbolseverleri uzdu.
30 yaşındaki oyuncu, onumuzdeki gunlerde ameliyat olurken, rehabilitasyon suresinin de 3 ayı bulabileceği ifade edildi.
2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda ABD Milli Takımı formasını giyecek olan Mehmet Okur’un takım arkadaşı Deron Williams da “Bu uzucu ve kotu bir sakatlık. Ona en iyi dileklerimi gonderiyorum” diye konuşurken, “Memo takımımızın onemli bir parcası. Savunmamızı toparlıyor. Yeri kolay dolamayacak bir oyuncu cunku gerek icerden gerekse de dışarıdan takıma cok katkısı oluyor” şeklinde konuştu.
Gectiğimiz sezonda da sakatlıklarla boğuşan Okur, bu sezon Utah Jazz’ın onemli silahlarından biri olmuştu.
Kensi web sitesi memo13.com’a “Her şey cok cabuk değişiyor” diyen Okur, “Eğer birisi bana 10 gun once de duşunduğumu sorsaydı, en azından Batı Konferansı Finali oynarım derdim. Ancak şu an sadece arkadaşlarıma başarılar dileyebiliyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Ote yandan Utah Jazz’ın Genel Menajeri Kevin O’Connor da Okur’un sakatlığı ile ilgili olarak, “Hicbir oyuncumuzu bile bile bu pozisyona sokmayız. Kimi yerlerde Memo’yu sakat sakat sahaya surduğumuz ve sonunda boyle olduğu gibi yorumlar var. Hicbir zaman oyuncularımızın sağlığını ikinci plana atmayız. Birinci onceliğimiz sağlıktır. Eğer sakatlandığı pozisyonu bir kez daha izlerseniz ne kadar ters ve şansız bir pozisyon olduğunu gorursunuz” değerlendirmesinde bulundu.
ABD Milli Takımı’nda forma giyen bir diğer Utah Jazz oyuncusu Carlos Boozer da Okur ile ilgili olarak, “Bu okur icin cok buyuk şanssızlık. Gecen gece sahada gozlerindeki acıyı gordum. Umarım bir an once iyileşir” diye konuştu.
Edit ; Alıntı:Mehmet Okur 8 ay sahalardan uzak kalacak .
FIBA