Kleiza Alphonso Ford Trophy'i Kazandı PDT®
Basketbol0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- Kleiza Alphonso Ford Trophy'i Kazandı PDT®
-
06-10-2019, 05:24:402010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda belki de hicbir oyuncu Linas Kleiza kadar başarıya ac olmayacak. Kısa forvet gectiğimiz sene Litvanya ile birlikte Eurobasket’te hayalkırıklığı yaşamış ve ceyrek finallere gelemeden şampiyonaya veda etmişlerdi. Eurobasket’teki hıncını Euroleague’deki rakiplerinden cıkartan Kleize, gectiğimiz gunlerdfe Alphonso Ford En Skorer Oyuncu odulunu de kazanarak başarılı performansını taclandırdı. Olympiacos’da forma giyen oyuncu, sure aldığı 20 karşılaşma sonunda 17.25 sayılık bir ortalamaya ulaşırken, takımının da Paris’te yapılacak olan Euroleague Final Four’da yer almasından onemli pay sahibi oldu. Olympiacos’da karizmatik guardlar var ve benim işimi kolaylaştırıyorlar” diyen Kleiza, “Bu kupayı kazanmak benim icin buyuk bir onur ancak bu kupa sadece bana ait değil. Bu başarı takım oyunumuzun başarısı ve bu odul de tum takıma ait. Bu odul ozellikle eski Olympiacos oyuncusu adına olduğu icin bizim icin cok daha değerli” diye konuştu. Kleize, Litvanya ile birlikte 2010 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda İspanya, Fransa, Lubnan, Kanada ve Yeni Zelanda ile karşı karşıya gelecek. FIBA __________________