A) Milli Basketbol Takımı kadrosunda bulunan oyun kurucu Kerem Tunceri, şampiyonada seyircinin kendilerine vereceği desteğin her şeyden onemli olduğunu soyledi. Kerem Tunceri, Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine yaptığı acıklamada, İtalya'daki Bormio kampının hazırlık aşamasının en onemli ayağı olacağını belirterek, ''Kondisyon calışacağız. Yuklenme olacak. Bu sene orada mac yapmayacağız. 10 gunluk kamp surecini iyi gecirmek istiyoruz. Herkes olayın bilincine varmış durumda. Dunya Şampiyonası, Turkiye'de duzenlenecek en buyuk organizasyonlardan biri. Kendi seyircimiz onunde oynayacağız. Bu cok buyuk bir avantaj. Tabii ki en iyi şekilde hazır olmamız gerekiyor'' dedi. Dunya Şampiyonası'nda gruptaki rakipleri ile ilgili değerlendirmede bulunan tecrubeli oyuncu, ''Rakipleri kucumsemememiz gerekiyor. Kimseyi aynı zamanda gozumuzde buyutmememiz lazım. Rusya ile Yunanistan iyi takımlar. Porto Riko fena değil. Fildişi Sahili hakkında bir bilgimiz yok. Cin de her zaman oynadığı basketbolu sahaya yansıtacaktır. Orada artık onemli olan bizim her zamanki savunmamızı yapıp, hucumda da doğru adamı bulup, doğru hucum yapmamız olacak'' diye konuştu. Turkiye'nin ev sahipliği yapacağı organizasyonda seyirci desteğinin ust duzeyde olması gerektiğine dikkati ceken milli oyuncu, şunları soyledi: ''2001 Avrupa Şampiyonası'nda takımda yer aldım. Seyircinin karşı takıma olan baskısı cok buyuk olacaktır. Takımımızdaki oyuncular cok genc gozukseler de yıllar icinde cok tecrube kazandılar. Onlar da ust seviyede basketbol oynamayı bilen oyuncular. Elimizden gelen butun mucadeleyi verip, seyircimizin hak ettiği sonucları almak istiyoruz.'' Her sene basketbolunu biraz daha geliştirmeye calıştığını kaydeden Kerem Tunceri, ''Her gecen sene insana biraz daha tecrube katıyor. Daha onceden yaptığım doğruları yanlışları daha iyi etut edebiliyorum. Her şeyi cok calışmaya borcluyum. Calışmayı seven bir oyuncuyum. Her sene kendime bir şeyler katmaya calışıyorum. Genc oyunculara yardım etmeye calışıyorum. Cok yetenekli oyuncularımız var. Hepsi de calışkan ve cok yetenekli oyuncular'' dedi.
19.07.2010
Kaynak : AA