NBA'de forma giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova, Turkiye'de duzenlenecek 2010 Dunya Şampiyonası'nda hedeflerinin madalya kazanmak olduğunu soyledi. AA muhabirinin sorularını cevaplandıran Ersan, Dunya Şampiyonası hazırlıklarını iyi bir şekilde surdurduklerini belirterek, ''Birbirimize uyum sağlamaya calışıyoruz ama bu konuda zorlandığımız soylenemez. Zaten senelerdir milli takımda birlikte oynuyoruz. Antrenmanlarımız şu ana kadar hafif geciyor. Tatilden geldiğimiz icin kondisyona yonelik calışmalar yapıyoruz. Bundan sonra kamplarda daha ağır calışmalar yapacağız. Şampiyonanın yapılacağı zamana kadar hazır hale geleceğimize inanıyorum'' diye konuştu. Yoğun bir sezonun ardından yaptığı tatille gucunu topladığını ifade eden milli basketbolcu, ''Cok istekliyim, buraya yuzde 100'mu vermeye geldim. Artık bir madalya kazanmamızın zamanı geldi. Senelerdir iyi mucadelemize rağmen sonuca ulaşamıyoruz. Bu turnuva butun oyuncularımız icin onemli. Herkes, boylesine buyuk bir organizasyonda kariyerini madalya ile suslemek istiyor'' dedi. -''TURK BASKETBOLUNUN GUCUNU GOSTERMEK İSTİYORUZ''- Ersan İlyasova, organizasyonun Turkiye'de yapılacak olmasının uzerlerine buyuk bir sorumluluk yuklediğini dile getirerek, ''Boylesine buyuk bir organizasyon, ilk defa Turkiye'de yapılıyor. O yuzden herkes elinden geleni yapmaya calışacak. Artık eskisi gibi favori gosterilecek takım kalmadı. Her takım, diğerini yenebilecek durumda. Bu turnuvanın da o şekilde olacağını duşunuyorum. Burada buyuk surprizler olabilir'' ifadelerini kullandı. Ersan, gecen sezon Polonya'da duzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda da madalya hedeflediklerini, ancak bunu başaramadıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti: ''Avrupa Şampiyonası'na iyi başladık ama sonuca ulaşamadık. Madalya sevincini artık burada yaşamak istiyoruz. Bu şampiyona bizim icin gercekten cok onemli. Turk basketbolunun gucunu burada gostermek istiyoruz. Hedefimiz madalya kazanmak. Oncellikle her macımıza ayrı bir şekilde motive olarak, grubumuzu ilk sırada gecmeyi amaclıyoruz. Eğer grubumuzu birinci gecersek, caprazdan gelecek nispeten daha zayıf bir takımla karşılaşacağız. Oradan gelecek takımı gectiğimiz zaman da yukarılara cıkma şansımız cok artacak.'' -''COK CALIŞIRLARSA NBA'DE KALABİLİRLER''- Ersan İlyasova, NBA takımları ile anlaşan milli oyuncular Semih Erden ile Omer Aşık'ın cok calışmaları durumunda orada kalabileceklerini ifade etti. Turkiye'de basketbolun onemli bir gelişme kaydettiğini ve altyapıdan onemli isimlerin geldiğini anlatan Ersan, ''O yuzden NBA'e daha cok oyuncu gideceğini duşunuyorum. Semih'ın Boston Celtics, Omer Aşık'ın da Chicago Bulls ile anlaşmasıyla oradaki Turk oyuncu sayısı 5 oldu. Bu da Turk basketbolu acısından cok onemli. Ancak orada oynamak kolay değil. Cok calışmaları gerekiyor. İkisi de iyi takımlarla anlaşmış, ancak ilk seneleri cok zor gececek. Oncellikle antrenorleri, onları tanımak isteyecek, takıma uyumlarına ve neler yapabildiklerine bakacak. İyi konsantre olup, cok calışırlarsa orada kalabilirler'' değerlendirmesini yaptı. Ersan, takımı Milwaukee Bucks ile iyi bir sezon gecirdiğini de vurgulayarak, ''Bu sezon play-off'lara kaldık. Bu da bizim icin onemli bir başarı. Ben de iyi oynadım, istediğim gibi gecti diyebilirim. Onumuzdeki sezon icin onemli transferler yapıldı, eskisinden daha iyi olacağız'' diye konuştu.
19.07.2010
Kaynak : AA