THY Ana Sponsorluğunu Acıkladı Turk Basketboluna uzun yıllardır destek veren Turk Hava Yolları, duzenlenen basın toplantısı ile Basketbol Milli Takımları Ana Sponsorluğunu acıkladı. Ataturk Havalimanı’nda duzenlenen imza torenine Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, THY Yonetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hilmi Topcu, THY Genel Mudur ve Yonetim Kurulu İcra Komitesi Uyesi Temel Kotil, A Milli Takım teknik, idari kadro ile oyuncular, davetliler ve basın mensupları katıldı. Toplantıda ayrıca Turkiye Basketbol Federasyonu Yonetim Kurulu Uyeleri, TBF Genel Sekreteri Ali Ozsoy ve 2010 İletişim Direktoru Esat Yılmaer de yer aldı. THY Genel Mudur ve Yonetim Kurulu İcra Komitesi Uyesi Temel Kotil, her zaman icin amaclarının Turk sporuna katkı yapmak olduğunu soylerken, “Turk Hava Yolları ile Turkiye Basketbol Federasyonu arasında 2012 yılına kadar surecek sponsorluk anlaşması yaptık. Turk Hava Yolları olarak spora onem veriyoruz. Dunyanın onemli havayolları firması arasında yer alıyoruz. Hem bireysel hem de takım sporları arasında sponsorluk anlaşmaları yapıyoruz. Barcelona ve Manchester United futbol takımlarının yanı sıra Euroleague’e de sponsor olduk. Bu sayede yolcu sayımızda onemli bir artış yaşadık. Hizmet verdiği her kategoride dort yıldız alan tek havayolu firmasıyız. Turkiye Basketbol Federasyonu ile gercekleştirdiğimiz bu anlaşma ile 12 Dev Adam’a da sponsor oluyoruz. 2010 FIBA Dunya Şampiyonası oncesi 12 Dev Adam’a destek olduğumuz icin mutluyuz. Onumuzdeki 2.5 yıl boyunca ana sponsor olacağız. Basketbol milli takımımıza 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda başarılar diliyoruz” dedi. Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de yaptığı konuşmada, dunyanın en başarılı şirketlerinden birisi olan THY’nin Turk ve dunya sporuna son yıllarda buyuk katkılar yaptığını belirterek, ”Turk basketboluna yaptığınız bu katkı federasyonumuz icin cok buyuk bir değer taşıyor. Onumuzdeki gunlerde duzenlenecek olan Dunya Basketbol Şampiyonası ve burada yer alacak 12 dev adamımız sizin katkılarınız ve desteklerinizde daha buyuk başarılara doğru yol alacak. Ben bu beraberliğin uzun sureli ve hayırlı bir beraberlik olacağına inanıyorum” diye konuştu. Turk basketbolunun da THY gibi yukselen bir değer olduğunu dile getiren Demirel, ”Daha once Avrupa Basketbol Şampiyonası duzenlemiş, pekcok turnuvaya ev sahipliği yapmış federasyonumuz 28 Ağustos tarihinden itibaren Dunya Basketbol Şampiyonası icin 23 ulkenin sporcularını ulkemize misafir edecek. Bu sporcuların coğunu THY ile ulkemize taşıyacağız ve uğurlayacağız. Aynı şekilde Turkiye basketbol milli takımları ve kulup takımlarımız da THY ile seyahat edecek. Bu anlaşmanın milli takımlarımız, sporcularımız, THY ve ulkemiz icin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Spor alanında onemli bir sponsorluk anlaşmasına imza attıklarını ifade eden THY Yonetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hilmi Topcu ise, “Bu bizim icin buyuk bir mutluluk. Son yıllarda onemli başarılara imza attık. Gectiğimiz yıl yolcu sayısı bakımından Avrupa’da dorduncu sırayı elde ettik. Bu yıl da ucunculuğu hedefliyoruz. Toplam 165 hat ile dunyada en buyuk 8.havayolu firması durumundayız. Futbolda Barcelona ve Manchester United’a sponsor olduk. Basketbolda da var olmak, gucumuze guc katacak. Yunanistan’ın Maroussi ekibi ile Euroleague Final Four’una sponsor olduk. Bu sayede de cok ilgi gorduk. Onumuzdeki sezon da Euroleague karşılaşmaları 5 yıl boyunca THY sponsorluğunda oynanacak. Sezon sonunda da Final Four karşılaşmaları, Turk Hava Yolları adı ile tamamlanacak. Biz 12 Dev Adamı destekliyoruz. Reklam filmimizde 12 Dev Adam oynayacak. 2010 FIBA Dunya Şampiyonası oncesi boyle bir anlaşmayı imzalamak cok onemli. Bu organizasyonda var olmak bize katkı sağlayacaktır. Biz Turkiye’de kendimizi bir numara olarak goruyoruz. Bu sponsorluk da bunun orneği. Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel başta olmak uzere, TBF yetkililerine teşekkur ediyorum. Her iki tarafa da hayırlı olmasını ve Milli Takımımıza da başarılar diliyorum” acıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından sponsorluk anlaşması imzalanırken, TBF Başkanı Turgay Demirel, THY Yonetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hilmi Topcu’ya, A Milli Takım Kaptanı Hidayet Turkoğlu da THY Genel Mudur ve Yonetim Kurulu İcra Komitesi Uyesi Temel Kotil’e A Milli Takım forması hediye etti. Diğer yandan Millilere ucak maketi hediye edilirken, Ay Yıldızlılarımız da THY personeli ile hatıra fotoğrafı cektirdi. __________________