Yakın Doğu Universitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenoru Zafer Kalaycıoğlu, Macaristan’da duzenlenecek FIBA Avrupa Ligi Dortlu Final organizasyonunda kupayı kazanabilecek gucte olduklarını soyledi. AA muhabirine acıklamada bulunan Zafer Kalaycıoğlu, gecen sezondan itibaren katıldıkları tum organizasyonlarda buyuk başarılar elde ettiklerini belirtti. Kalaycıoğlu, iki yıl once Yakın Doğu Universitesi ile Basketbolu Geliştirenler Derneği’nin birleşmesiyle yola cıktıklarını anlatarak, "Bu birleşmede başkanımız Işık Eyigungor baş rolu oynadı. Lokasyon olarak İstanbul’u sectik cunku KKTC’de macları yapmamızı istemediler. Biz KKTC’ye uygulanan ambargoyu delmek icin gecen eylul ayında uluslararası bir turnuva yaptık. Buraya bizimle birlikte Avrupa Ligi şampiyonu Galatasaray, USK Prag ve Perfumerias Avenida katıldı. Bu takımlar Lefkoşa’ya gelirken Kıbrıs Rum Kesimi tarafından engellenmeye calışılmış. Yoneticilerimiz gerekli garantileri vererek, bu takımların gelmesini sağladı. Bir proje takımı olarak bu işe başladık, amac da ambargoyu delmek." diye konuştu. Gecen sezon mucadele ettikleri kulvarlarda şampiyonluğa ulaştıklarını vurgulayan Kalaycıoğlu, şunları kaydetti: "Gecen seneki şampiyonlukla bu sene Avrupa Ligi’nde mucadele etme hakkını elde ettik. FIBA Avrupa Kupası’nı ilk sezonda kazanmak kolay değil. Keza lig şampiyonluğu da oyle. Bunların tesaduf olmadığını Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Turkiye Kupası’nı kazanarak gosterdik. Avrupa Ligi’nde Dortlu Final’e kaldık. Aslında buraya kalmak cok onemli bir iş. Bircok takım buraya kalmak icin onemli yatırım yaptı. Biz ilk yılımızda Dortlu Final’e kalarak gucumuzu gostermiş olduk. Kıbrıs Turk halkını orada en iyi şekilde temsil etmeye hak kazandık. Dortlu Final’de de hedef Yakın Doğu Universitesi’nin bayrağını en ust seviyeye cıkarmak." "Kenetlenmiş durumdayız" Zafer Kalaycıoğlu, Macaristan’da 20-22 Nisan’da yapılacak FIBA Avrupa Ligi Dortlu Final organizasyonunda ev sahibi Sopron’un yanı sıra Rus ekipleri UMMC Ekaterinburg ve Dinamo Kursk ile yer alacaklarını belirterek, sozlerini şoyle surdurdu: "İlk macımızı yapacağımız ev sahibi olan Sopron’un seyircisi onunde maca cıkacak olması buyuk bir avantaj. Bu takımı yabana atmıyoruz. Fenerbahce’yi hem burada hem de orada yenerek elediler. Sopron’u oraya gelenler arasındaki en zayıf takım diye kucumsersek bizim sonumuz da Fenerbahce gibi olur. Onun icin rakibimize saygı gosteriyoruz. İnşallah ilk macı kazanıp final oynarız. İlk hedef final oynamak. Tek maclarda surprizler oluyor. Diğer tarafta cok buyuk butceli iki Rus takımı finale kalmak icin karşılaşacak. Biz once finale kalmaya calışacağız. Finalde de kazanmak icin elimizden geleni yapacağız. Şu anda buna yonelik calışmalar yapıyoruz." İyi oyunculardan kurulu bir takıma sahip olduklarını aktaran Kalaycıoğlu, "Avrupa Ligi şampiyonuluğunu kazanabilecek gucteyiz. Kadrolar kurulurken, her takım butcesi cercevesinde en iyi oyuncuları transfer etmeye calışıyor. Rakip takımlarda da cok onemli oyuncular var. Onemli olan iyi oyuncularla bir ekip olabilmek. İnşallah yaptığımız calışmaların karşılığını alırız. Kenetlenmiş durumdayız. Kupayı almak icin oraya gideceğiz. Onemli olan mucadeleyi ve isteği sahaya yansıtabilmek. Takımımız mucadeleci bir karaktere sahip. Oyuncularımın hepsiyle gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı. "İki yılda kendimizi gosterdik" Zafer Kalaycıoğlu, iki yılda ust duzey başarılar kazandıklarını dile getirerek, "İki yılda kendimizi gosterdik. Bununla gurur duyuyoruz. Kadın basketbolunda uc buyuklerin bir hegemonyası vardı. Beşiktaş belki ekonomik nedenlerle biraz geride kaldı ama Fenerbahce ve Galatasaray elde ettikleri başarılarla kadın basketbolunun lokomotifi konumuna gelmişti. Buraya ucuncu bir takım olarak adımızı yazdırdığımıza inanıyorum. Elde ettiğimiz başarılar bunun kanıtı. İnşallah bu şekilde devam ederiz." şeklinde goruş belirtti. Daha once Fenerbahce ve Galatasaray’ı da calıştırdığını hatırlatan tecrubeli başantrenor, "Buradaki ortam benim icin daha rahat. Fenerbahce ve Galatasaray’daki başarılar basında daha fazla yer alıyor. Burada ise bizim Fenerbahce ve Galatasaray’a karşı kazandığımız başarılar basında ilgi goruyor. Biz rakiplerimize saygı duyuyoruz. Bu rekabet arttıkca ligin marka değeri de artacaktır. Kariyerimde cok fazla kupa kazandım. Basketbolda bu kadar kupa kazanan Turk antrenor yok. Ben calışmayı seven ve organizasyonu iyi yapan biri olarak goruyorum kendimi. Calışarak, ornek olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu. Kadın basketbolunda Turk antrenorlerin gorev almasını istediğini belirten Kalaycıoğlu, sozlerini şoyle tamamladı: "Baktığımızda zaman Hatay Buyukşehir Belediyespor, Fenerbahce ve Galatasaray’ın antrenorleri yabancı. Gelen antrenorlerin belli bir kariyeri var. Bu tip antrenorler buraya geldiği zaman bizim meslektaşlarımızın işleri biraz daha zorlaşacak. Yukarıdaki takımlarda calışamazsan bu işin zevki de olmaz. Onun icin Turk antrenorlerin bir fırsat yakaladıkları zaman daha iyi calışarak, bir an once bu koltukların gercek sahiplerine teslim edilmesini sağlamalarını istiyorum." AA __________________