Dunyaya meydan okuyan adam: Obradovic!
Basketbol0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Dunyaya meydan okuyan adam: Obradovic!
-
06-10-2019, 05:18:3639 şampiyonluk yaşadı, Avrupa’nın 1 numaralı kupasını 9 kez kaldırdı. Şimdi, Fenerbahce ile ust uste 2. zaferine 2 mac kaldı. İşte karşınızda hÂl ilk gunku gibi başarıya ac olan Zeljko Obradovic. Bu soz; THY EuroLeague play-off serisinde Baskonia’yı İstanbul’daki iki macta 82-73 ve 95-89’luk skorlarla yenen, İspanya’daki 3. macı rakibine 88-83 kaybetmesine rağmen 4. karşılaşmayı 92-83 kazanıp Final Four biletini kapan Fenerbahce Doğuş’un kocu Zeljko Obradovic’e ait... Oyuncu ve antrenorluk kariyerini sayısız başarıyla donatan, attığı her adımda, “Zirveye ulaşmanın değil, orada kalıcı olmanın” onemini herkese hissettiren Obra’yı, yazının başındaki sozunden daha iyi bir cumlesi ozetleyemezdi herhalde... “BURAYA İKİNCİ OLMAYA GELMEDİM” 3 TEMMUZ 2013: Fenerbahce, Obradovic’le sozleşme imzalıyor. Sırp koc o gun, “Buraya herhangi bir musabakada 2. olmaya gelmedim” diyor. 10 NİSAN 2014: EuroLeague’de Top 16 E Grubu’ndaki son macında F.Bahce, Efes’le oynuyor ve grupta 5. olup ceyrek finale kalamıyor. 17 MAYIS 2014: Tarihinde ilk kez Final Four’a kalan sarı lacivertliler, yarı finalde R. Madrid’e, ucunculuk macında ise CSKA’ya kaybedip dorduncu oluyor. 15 MAYIS 2016: Obra’nın F.Bahcesi, Final Four’da ‘talihsiz’ şekilde uzatmaya giden finalde CSKA’ya yeniliyor. 21 MAYIS 2017: İstanbul’da, 1992’de Partizan’la ilk kez kupayı kaldırdığı yerde Obra, F.Bahce ile Oly’yi yenip zafere uzanıyor. DAHA ŞİMDİDEN TARİH YAZMANIN OTESİNE GECTİ Peki ya, adım adım destan yazılan bunca kilometre taşından sonra 20 Mayıs 2018? Obra, F.Bahce ile tarih yazmanın otesine gecti. Duruşuyla, demecleriyle, mutevazılığıyla, oğrenmek isteyenlere şimdiden cok şey oğretti. Turkiye’de gozlerin basketbola cevrilmesinde başrolu oynadı. Salonların dolması yolundaki kapıların kilidini acan anahtar oldu. Artık sıra 20 Mayıs 2018’deki finalde Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bir kez daha tarih yazmaya geldi. F.Bahce, Final Four ilk macında 18 Mayıs’ta Zalgiris’le karşılaşacak. Yolumuz final ve yine kupa olsun! iŞTE 58 YAŞINDAKi SIRP KOCUN BAŞARI SIRLARI... Zeljko Obradovic’in vazgecilmez kanunları! Obradovic’i yakından takip etmeye calışan biri olarak; başarıya ulaşmış bircok kişi gibi onun da şifresi, “Adanmak” diyebilirim... ‘Yugoslav basketbolunun babası’ Aleksandar Nikolic’in oğrencisi olan Obra’nın hayat dersi niteliğindeki ‘kanun’larından bazıları... 1- Kazansan da, kaybetsen de, ertesi sabah calışmalısın. İdman, basketbola duyulan saygıdır. 2- Birine kızmıyorsam, iş bitmiştir. Bağırmam, “Sen onu duzeltebilirsin, inanıyorum” demektir. 3- Hangi işi yapıyorsanız yapın, her şeyi bildiğinizi sanıyorsanız kariyerinizin sonuna gelmişsinizdir. 4- “Yaşam mottom: Saygı. Bunu bana babam oğretmişti. Saygı gormek istiyorsan, her zaman saygılı olmak zorundasın!” 1- DORDUNCU KEZ FiNAL FOUR! Obra’nın Fenerbahcesi, koc 2013’te goreve geldiğinden bu yana 5. sezonda 4. kez ust uste EuroLeague Final Four’una katılacak. Baskonia’yı eleyen sarı lacivertliler şampiyon olup ‘duble’ yapmaya calışacak. 2- UC RAKiBi DE OĞRENCiSi Belgrad’daki Final Four’da Obradovic’e rakip olacak koclar onun tedrisatından gecti. Real Madrid Kocu Pablo Laso ve Zalgiris Kaunas Kocu Jasikevicius, eski oğrencileri... CSKA Kocu Itoudis ise Obra’nın eski asistanı... 3- HEDEF: 10. ŞAMPiYONLUK Gecen sezon İstanbul’da duzenlenen THY EuroLeague Final Four’unu kazanıp kariyerindeki 9. zafere erişen Zeljko Obradovic, bu defa 10. şampiyonluğu icin parkede olacak. F.Bahce gulerse, koc rekorunu geliştirecek. 4- 17. FiNAL FOUR REKORU Calıştırdığı takımlarla şimdiye dek EuroLeague’de tam 16 defa Final Four’a katılan ve F.Bahce ile Baskonia’yı gecip 17. kez aynı başarıyı tekrar eden Sırp koc, yine kendi rekorunu geliştirdi. 5- 24 GALiBiYETLiK FIRTINA F.Bahce, EuroLeague normal sezonda 30 macta 21 galibiyet ve 9 mağlubiyetle tarihinin en başarılı Avrupa performansına imza attı. Play-off’larda Baskonia’yı 3-1’le gecen sarı lacivertliler, 24 galibiyetlik bir fırtına estirdi. 6- BiR iLKi DAHA YAŞAYABiLiR Kariyerinde İstanbul (2), Tel Aviv (2), Zaragoza, Selanik, Bologna, Moskova ve Prag’da duzenlenen EuroLeague Final Four organizasyonlarında şampiyonluğa ulaşan Obra, Belgrad’da da kazanırsa memleketinde kupa kaldıracak. Ajansspor __________________