Yukselen Yıldız ; Rubio PDT®
Basketbol0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Yukselen Yıldız ; Rubio PDT®
-
06-10-2019, 05:15:20İspanyolların 19 yaşındaki point guardı onemli bir odulle daha onurlandırıldı. Euroleague tarafından yapılan acıklamada Barcelona’nın oyun kurucusunun bu sezonun Yukselen Yıldızı (Rising Star Trophy) odulunu kazandığı belirtildi. DKV Joventut’tan Barcelona’ya gectiğimiz yaz transfer olan yıldız oyuncu, takıma katıldığı ilk gunden itibaren genc yaşına rağmen onemli sureler almayı başardı. “Boyle bir odule layık gorulmek benim icin buyuk bir onur” diyen Rubio, “Boylesine onemli bir odul elbette insana gurur veriyor. Bu odulu kazanmam da bana yardımcı olan tum takım arkadaşlarıma teşekkur ediyorum. Euroleague’de Final Four’a cıktık ve yolumuza devam etmek icin de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. İki kez FIBA Avrupa Genc Oyuncu odulunu de kazanmayı başaran Rubio, Barcelona forması ile Euroleague’de 4 asist ve 1.4 top calma istatistiklerine ulaştı. Rubio hic şuphesiz, Turkiye’de duzenlenecek olan 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda ust uste ikinci kez altın madalyayı kazanmayı hedefleyecek olan İspanya’nın onemli silahlarından biri olacak. Grup maclarına İzmir’de başlayacak olan İspanya, grubunda Fransa, Litvanya, Yeni Zelanda, Kanada ve Lubnan ile karşı karşıya gelecek. FIBA __________________