Westbrook ve Durant Thunder'i Galibiyete Taşıdı PDT®
Basketbol0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Westbrook ve Durant Thunder'i Galibiyete Taşıdı PDT®
-
06-10-2019, 05:15:18ABD Milli Takımı’nda yer almayı uman Kevin Durant ve Russell Westbrook, Los Angeles Lakers karşısında ortaya koydukları başarılı performansla takımları Oklahoma City Thunder’ı 101-96’lık galibiyete taşıdılar. Durant karşılaşmayı 29 sayı ve 19 ribaund ile tamamlarken, Wesrbrook da 27 sayı, 8 ribaund ve 4 asist ile oynadı. Bu sonucla Oklahoma seriyi 2-1’e taşıdı. Her iki oyuncu da ABD Milli Takımı’nın daha once acıkladığı ve 2010-12 yıllarını kapsayan oyuncu havuzunun icinde yer alırken, yine her iki oyuncunun da Turkiye’de duzenlenecek olan 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda yer alma şansları var. Lakers cephesinde ise İspanyol yıldız Pau Gasol 17 sayı ve 15 ribaund ile mucadele ederken, yıldız oyuncu Kobe Bryant ise bir onceki macta kaydettiği 39 sayıya yetişemeyerek 24 sayıda kaldı. Lakers’lı oyuncular ozellikle uzun mesafeli şutlarda sorun yaşarken, kullandıkları 31 şutun ancak 10’unda isabet kaydedebildiler. Ote yandan karşılaşmanın başlamasından once Thunder’ın antrenoru Scott Brooks, NBA’de Yılın Antrenoru odulunu David Stern’in elinden aldı. Rose Takımını Ateşledi ABD Milli Takımı’nda yer alma şansı olan bir diğer oyuncu Derrick Rose, Chicago forması ile Cleveland karşısında adeta yıldızlaşarak takımı adına 31 sayı ve 7 asist ile mucadele etti. 2006 FIBA Dunya Şampiyonası’nda ABD formasını giyen Kirk Hinrich ise kullandığı 4 uc sayılık şuttan isabet bularak karşılaşmayı 27 sayı ile noktaladı. Bulls’da forma giyen bir diğer milli oyuncu; Fransız Joakim Noah 10 sayı kaydederken, 15 ribaund, 2 blok ve 1 top calma istatistikleri ile mucadele etti. Cleveland cephesinde ise, 2008 Olimpiyat Oyunları’nın altın madalyalı basketbolcusu LeBron James 39 sayı, 10 ribaund ve 8 asist ile mucadele etse de cabaları galibiyet icin yeterli gelmedi. Cleveland’ın Brezilyalı yıldızı Anderson Varejao ise kendinden beklenmeyen bir performans ortaya koyarken macı sadece 3 sayı ve 6 ribaund ile noktaladı. Batum’un Omzu Acı veriyor Fransız oyuncu Nicolas Batum, Partland’ın Phoenix’e karşı oynadığı ikinci macta omzundan sakatlansa da, ucuncu macta da kadroda yer aldı. Batum’un varlığı, Suns’ın 108-89’luk galibiyetine engel olamadı ve Phoenix seride 2-1’lik ustunluğu ele gecirdi. Fransız oyuncu ilk devre her ne kadar sahada yer alsa da, aldığı birkac darbeden sonra sahayı terk etmek zorunda kaldı. Dorduncu macta takımdaki yerini almayı isteyen Batum, “Canım cok yandı. Cumartesi gunu oynayıp oynayamayacağımı goreceğiz. Takımı yalnız bırakmak istemiyorum” değerlendirmesinde bulundu. Batum aynı omzundan sezon oncesinde de sakatlanmış ve sezonun ilk 45 macını kacırmıştı. Nicolas aynı zamanda Fransa Milli Takımı icin de 2010 FIBA Dunya Şampiyonası oncesinde buyuk onem taşıyan bir oyuncu. FIBA __________________