Jermaine Anderson Kanada'nın Vazgecilmezi PDT®
Basketbol0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Jermaine Anderson Kanada'nın Vazgecilmezi PDT®
-
06-10-2019, 05:15:00Kanada basketbolunun son donemdeki gercek kahramanını gormek isteyenler, Jermaine Anderson’a bakmak zorunda. Kariyeri boyunca surekli adı konmasa da, Anderson milli takımdaki kendinden onceki point guard ile surekli karşılaştırıldı. Kanada’nın onemli galibiyetlerinde pay sahibi olduğunda bile yine de Steve Nash’in adı bir şekilde geciyordu. Gectiğimiz sene FIBA Amerika Şampiyonası’nda Anderson ortaya koyduğu performansla dikkatleri uzerine cekse de, yine de Steve Nash’in ismi bir şekilde gecti. Anderson karşılaşmayı 21 sayı ile tamamlamış ve Dominik Cumhuriyeti’ni 80-76 mağlup ederek 2010 FIBA Dunya Şampiyonası vizesini almış ancak sorular yine de Steve Nash ile ilgili olmuştu. Karşılaşma sonrasında bir gazeteci Kanada antrenoru Leo Rautins’e, “Steve Nash milli takıma geri donup Turkiye’de forma giyecek mi?” şeklinde bir soru yoneltirken, Rautins de, “Steve Nash her zaman acık davete sahip. Ne zaman Kanada forması giymek isterse ona kapımız sonuna kadar acık ve onun takımda olmasını cok isterim” derken, “Ancak ben şu an Steve hakkında konuşmak istemiyorum. Burada fırsatımız varken Jermaine Anderson’dan konuşmamızın daha iyi olacağını duşunuyorum. Anderson bugun cok iyi oynadı ve takımımın Dunya Şampiyonası vizesi almasını sağladı. Bence elimizdekileri unutmamamız lazım” ifadelerini kullandı. Fordham Universitesi’nde kolej basketbolu oynayan Anderson, profesyonel kariyerine Almanya, Polonya ve bu sezon da Hırvatistan’da devam etti. Nash’in NBA’de mucadele ettiği donemlerde Anderson da EuroChallenge ve Adriyatik Ligi’nde forma giyiyordu. Nash Kanada defterini kapattığını soylerken, Anderson ise tam tersi acıklamalar yapıyor. “Her yaz benim icin kutsal bir hale geliyor” diyen Anderson, “Milli takımda oynama fırsatı ve oynadığım pozisyonu daha iyi oğrenmek benim icin cok guzel. Normalde point guard değilim. Ancak milli takımda bu mevkide oynadığım icin her yaz biraz daha iyi olmam gerekiyor. Milli takımda yer aldığım her andan buyuk zevk alıyorum” şeklinde konuştu. Kanada antrenoru Leo Rautins de Anderson’un cok başarılı bir oyuncu olduğunu ifade ederek, “Jermaine her gecen gun oyun kurucu pozisyonunda daha iyi oluyor. Anderson genc oyuncularımız icin de cok guzel bir ornek. Ne şekilde olursa olsun sonuca gitmeyi hedefliyor. Her zaman daha iyi olmak icin cabalıyor. Onun cok mukemmel bir oyuncu olduğunu soylemekten başka soyleyecek bir şeyim yok. Her gecen yaz daha iyi oluyor. Mukemmel bir şutor. Onun cektiği şutlara hicbir zaman hayır demem cunku gercekten iyi bir şutor” diyerek sozlerini tamamladı. FIBA __________________