Final serisi oncesi buluştular..
Basketbol0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Final serisi oncesi buluştular..
-
06-10-2019, 05:14:51Beko Basketbol Ligi'nde başlayacak ve Efes Pilsen ile Fenerbahce Ulker'in mucadele edeceği play-off final serisi oncesinde, iki takımın antrenorleri ile Basketbol Federasyonu yetkilileri basın toplantısında biraraya geldi.. The Marmara Oteli'nde duzenlenen basın toplantısına Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar, genel sekreteri Ali Ozsoy, ligler direktoru Ahmet Araşan, ligler koordinatoru Ayhan Ozgumuş, Efes Pilsen Antrenoru Ergin Ataman, takım oyuncusu Kerem Tunceri ile Fenerbahce Ulker Antrenoru Ertuğrul Erdoğan katıldı. Ergin Ataman, Fenerbahce Ulker ile finalde karşılaşacak olmalarının surpriz olmadığını ifade ederek, iki takımın da şampiyonluk icin buyuk bir mucadele vereceğini soyledi. Ataman, şunları kaydetti: ''Sezon başında beklenen bir finaldi. Ligimizde kritik maclar oynanmasına rağmen herhangi bir surpriz olmadı. Efes Pilsen-Fenerbahce Ulker final klasiği yaşanacak. Ligde iyi bir sezon gecirdiğimizi duşunuyorum. Play-offlarda da iyi basketbol oynayarak, mac kaybetmeden finale kadar gelmeyi başardık. Bundan sonra da iyi basketbol etmeye, iyi mucadele etmeye calışacağız. Macların fair-play kuralları icerisinde, centilmence gecmesini diliyorum. Hak edenin şampiyon olacağı bir final olmasını arzu ediyorum. Fenerbahce Ulker'e başarılar diliyorum.'' Ozellikle son aylarda iyi basketbol oynadıklarını vurgulayan tecrubeli calıştırıcı, ''Yurt dışında yaptığımız hazırlık macları bize iyi bir tempo kazandırdı. Ancak bu donemde oynadığımız macların zorluk derecesi hicbir zaman bu finalle kıyaslanamaz. Fenerbahce Ulker cok kaliteli bir kadroya sahip. Arkasında ciddi bir yonetim ve seyirci desteği var. İki takımın da buyuk bir mucadele ile şampiyonluk yarışı vereceğini tahmin ediyorum'' konuştu. Bağırsaklarındaki rahatsızlık nedeniyle ameliyat geciren ve tedavisi surdurulen Fenerbahce Ulker Antrenoru Bogdan Tanjevic'e de gecmiş olsun dileğinde bulunan Ataman, kendisini final serisinde salonda gormeyi umduğunu soyledi. Efes Pilsenli oyuncu Kerem Tunceri de serinin seyir zevki acısından cok guzel olacağını dile getirerek, ''Yaklaşık 1,5 aydır iyi calışıyoruz, iyi idman yapıyoruz. Sezonun genelinde yaptığımız hataları bu donemde giderdiğimizi duşunuyorum. Hem Erdemir hem de Beşiktaş Cola Turka karşısında iyi savunma yaparak, kazandık. Fenerbahce Ulker'e başarılar diliyorum. İnşallah şampiyon oluruz'' diğerlendirmesini yaptı. -ERDOĞAN: ''HAK EDEN KAZANSIN''- Fenerbahce Ulker Antrenoru Ertuğrul Erdoğan da Efes Pilsen ile beklenen bir final serisi yapacaklarını anlatarak, ''Rakibimiz Efes Pilsen, Turk basketbolunda bircok ilke imza atmış bir ekol. Dolayısıyla cok onemli ve cok saygıdeğer bir rakip. Final serisi butun spor musabakalarının sonlandığı sadece basketbolun konuşulacağı bir doneme denk geldi. Bu anlamda her iki tarafa onemli sorumluluk duşuyor. Saha icinde sert mucadelenin olacağını duşunuyorum. Her şeyin centilmenlik icerisinde olmasını diliyorum. Hak edenin şampiyon olmasını diliyorum'' diye konuştu. Seride sarı-lacivertli taraftarları yanlarında gormek istediklerini vurgulayan Erdoğan, ''Final serisinde seyircinin desteğini bekliyoruz. Cunku bu sezon zaman zaman cok az seyirciye karşı oynadık. Dolayısıyla, Fenerbahce seyircisi gelip salonu dolduracaktır. Cunku oyuncularımız seyirciyle daha iyi performans gosteriyorlar'' dedi. Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Ozsoy ise mukemmel bir sezon gecirdiklerini kaydederek, ''Son haftaya kadar kume duşme mucadelesinin surduğu, play-offa katılacak takımların tam belli olmadığı cok cekişmeli bir lig oldu. Umarım final serisi de boyle guzel gecer. Kazasız, belasız, sportmenlik dışı hareketlerin olmadığı bir seri olur. İki takıma da başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı. Toplantıdan sonra Ergin Ataman ile Ertuğrul Erdoğan, şampiyon olacak takımın sahip olacağı kupa ile birlikte basın mensuplarına poz verdi. -FİNAL SERİSİNİN PROGRAMI- Dort galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin maclarının programı şoyle: Yarın: 20:00 Efes Pilsen-Fenerbahce Ulker (Daruşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu) 22 Mayıs Cumartesi: 18:00 Efes Pilsen-Fenerbahce Ulker (Daruşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu) 25 Mayıs Salı: 20:00 Fenerbahce Ulker-Efes Pilsen (Abdi İpekci Spor Salonu) 27 Mayıs Perşembe: 20:00 Fenerbahce Ulker-Efes Pilsen (Abdi İpekci Spor Salonu) 30 Mayıs Pazar: 18:00 Efes Pilsen-Fenerbahce Ulker (Daruşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu) (Gerekirse) 02.06.2010 Carşamba: 20:00 Fenerbahce Ulker-Efes Pilsen (Abdi İpekci Spor Salonu) (Gerekirse) 6 Mayıs Pazar: 18.00 Efes Pilsen-Fenerbahce Ulker (Daruşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu) (Gerekirse) Kaynak:Ajansspor __________________