İspanyol guard Jose Manuel Calderon, takımın ulke tarihindeki ilk Avrupa Şampiyonası zaferini elde ettiği gecen sezon takımını saha kenarından desteklemişti. NBA takımlarından Toronto Raptors’ın oyun kuruculuğunu da yapan ve iyileşme donemini atlatan Calderon, Turkiye’de yapılacak FIBA Dunya Şampiyonası’yla beraber takımına donmekte kararlı. İspanya Milli Takımı, dort sezon once Japonya’da duzenlenen Dunya Şampiyonası’nda zafere ulaşırken Calderon takımın ilk beş başlayan oyun kurucusuydu. Onumuzdeki yazla ilgili acıklamalarda bulunan Calderon, “Turkiye’deki Dunya Şampiyonası’na takım olarak ozel bir motivasyonla gideceğiz.” dedi ve ekledi “ Uzerimizde daha cok baskı olduğundan işimiz daha zor olarak goruluyor ancak ben bunun aksini duşunuyorum, bence bu etkileyici bir şey olmalı”. Takımın hedeflerinden ve kendi durumundan da bahseden Calderon, “Turkiye’ye buyuk bir coşkuyla gideceğim” dedi. Turnuvada onemli başarılara imza atmak istediklerini belirten Calderon “Umarım altın madalya icin mucadele edebiliriz, ancak bu şekilde calışmaya devam edersek en azından finale ulaşacağımızı duşunuyorum” şeklinde konuştu. İspanya, D Grubunda Yeni Zelanda, Kanada, Lubnan, Litvanya ve Fransa’yla İzmir’de karşı karşıya gelecek. Ozel hayatında da hareketli bir donem yaşayan Calderon, baba olma sevincini yaşıyor. Ailenin yeni uyesineyse Manuel ismi verildi. FIBA __________________