Dunya'nın gozu İstanbul'da olacak! Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Yonetim Kurulu, yarın ve 13 Aralık Pazar gunu İstanbul'da toplanacak. Cırağan Palace Kempinski Otel'de gercekleştirilecek toplantılarda, gelecek yıl Turkiye'nin ev sahipliğinde duzenlenecek 2010 Dunya Basketbol Şampiyonası ile ilgili onemli detaylar masaya yatırılacak. Basketbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye gore, Turkiye'nin ev sahipliğinde gercekleştirilecek 2010 Dunya Şampiyonası oncesinde, FIBA Yonetim Kurulu yarın ve pazar gunu İstanbul'da bir araya gelecek. Yonetim kurulu toplantısının ana gundem maddelerini wildcard (ozel katılım hakkı) verilecek takımlar, turnuvanın statusu ve kura cekimi başlıkları oluştururken, toplantılarda ayrıca dunya basketboluyla ilgili ceşitli konular goruşulecek. -WİLDCARD'LAR SAHİPLERİNİ BULACAK- Yarın başlayacak toplantılarda ilk etapta 2010 Dunya Basketbol Şampiyonası'na wildcard ile katılma hakkı alacak ulkelere karar verilecek. FIBA'nın gercekleştirdiği kıta şampiyonaları sonucunda şampiyonaya katılma hakkı elde edememiş ulkelere belirli kriterler goz onune alınarak verilecek olan, ek kontenjan olarak adlandırılan wildcard'lar FIBA Merkez Yonetim Kurulu'nun kararıyla verilecek. Davet alacak olan takımların oncelikle FIBA'nın kıta şampiyonalarına katılmış olmaları gerekirken, bir FIBA bolgesinde de en fazla 3 takıma wildcard verilebilecek. Bu oncelikli kriterlerin dışında ise wildcard verilecek olan ulkelerdeki basketbol sevgisi, basketbola olan ilgi ve federasyonun basketbol ile ilgili yaptığı calışmalar da onemli rol oynuyor. -KURA CEKİMİ SALI GUNU- Hafta sonundaki toplantılarda wildcard alacak takımlar belirlendikten sonra wildcard alan takımlar da dahil olmak uzere tum katılımcı takım temsilcileri İstanbul'a ulaşacaklar. 2010 Dunya Şampiyonası'nın kura cekimi 15 Aralık Salı gunu İstanbul Cırağan Palace Kempinski Otel'de gercekleştirilecek. -TAKIM TEMSİLCİLERİ KENTLERİ GEZECEK- 15 Aralık Salı gunu gercekleştirilecek 2010 Dunya Basketbol Şampiyonası kura cekiminin ardından, gruplar belirlenirken, Turkiye Basketbol Federasyonu, takım temsilcilerine yonelik, maclarını oynayacakları kentlere bir gunluk gezi duzenleyecek. Yerel Organizasyon Komitesi yetkililerinin eşlik edeceği takım temsilcileri, şampiyona oncesinde grup maclarını oynayacakları şehirleri daha yakından gorme fırsatını bulacak. Aynı şekilde kura cekiminin ardından Organizasyon Komitesi yetkilileri, FIBA Teknik Heyeti'nin İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'deki salonlarla yapacağı ziyaretlere de eşlik edecek. Yoğun bir program icinde gercekleştirilecek olan bu ziyaretlerde, salonlarla ilgili detay konuların da karara bağlanacağı bildirildi. 11.12.2009 Kaynak : AA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Dunya'nın gozu İstanbul'da olacak!
-
06-10-2019, 05:05:58