"12 Dev Adam" Polonya'ya uctu
Basketbol0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- "12 Dev Adam" Polonya'ya uctu
-
06-10-2019, 05:00:21A Milli Erkek Basketbol Takımı, NTV ve NTV Spor'dan canlı yayınlanacak 36.Avrupa Şampiyonası'na katılmak uzere Polonya'ya gitti. İSTANBUL - A Milli Erkek Basketbol Takımı, NTV ve NTV Spor'dan canlı yayınlanacak 36. Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak uzere Polonya'ya gitti. ''12 Dev Adam'', Ataturk Havalimanı'ndan ozel ucakla, yer aldığı (D) Grubu'ndaki karşılaşmaların oynanacağı Wroclaw kentine hareket etti. (A) Milli Basketbol Takımı kafilesi tezahuratla karşılandığı Ataturk Havalimanı'ndan, sevgi gosterileri altında Polonya'ya uğurlandı. TANJEVİC: FİNALİ ZORLAYACAĞIZ (A) Milli Basketbol Takımı Antrenoru Bogdan Tanjevic, Ataturk Havalimanı'ndan hareket oncesi yaptığı acıklamada, cok iyi bir hazırlık donemi gecirdiklerini belirterek, olumlu bir havayla Polonya'ya gittiklerini kaydetti. Takımın son durumunun cok iyi olduğunu vurgulayan Tanjevic, bir iki oyuncunun tam performansta olmadığını, ancak genel olarak takımdan memnun olduğunu dile getirdi. Tanjevic, Ankara'da oynadıkları Efes Pilsen World Cup 8 turnuvasındaki maclarda istenen oyunu yakalayamadıklarını ifade ederek ''Arzu edilen galibiyetleri alamadık, ama benim icin onemli olan takımı benim nasıl gorduğumdur ki, ben takımı iyi goruyorum. Polonya'da iyi rakiplerle karşılaşacağız. Grubumuza baktığımızda en az 4 tane ilk 4'e girecek takım olacak. Onların arasında İspanya en guclu ve Avrupa Şampiyonası'nda en buyuk rakibimiz olarak goruluyor. Polonya da iyi bir hazırlık donemi gecirdi ve ev sahibi olmanın da bir avantajı var. Bunu da iyi kullanacağını tahmin ediyorum. Bulgaristan ise her zaman surpriz yapmaya hazır iyi bir takım. Grubumuza capraz gelen takımlara baktığımızda, grubumuzda işimiz gercekten zor diye duşunuyorum. Ama bizim takım oyuncuları zoru sever. Daha dikkatli ve oyuna konsantre olarak iyi bir sonuca ulaşmayı hedefliyoruz.'' diye konuştu.w Dunku antrenmanda finallerde yer alacak 12 oyuncuyu sectiklerini ifade eden Bogdan Tanjevic, uzun bir calışmadan sonra teknik kadronun bir karara vardığını belirterek, ''Fatih Solak son yıllarda milli takıma cok hizmet veren bir oyuncuydu. Fatih Solak ile Barış Hersek arasında bir secim yapmak zorundaydık. Barış Hersek'i sectik. Benim icin cok zor bir karardı. Ben Fatih'in iyi bir oyuncu olduğunu biliyorum. Takımda kalsaydı, eminim ki iyi maclar cıkarabilirdi'' diye konuştu. Tanjevic, takımın atmosferinin cok iyi olduğunu da belirterek, bunu sahada gosterebileceklerine inandıklarını soyledi. Milli takımın şampiyonadaki hedefinin ne olduğunun sorulması uzerine de Tanyevic, ''Bizim her zaman hedefimiz finale cıkmaktır. Ama bu final icin en az 10 tane bizim kadar istekli takım var. Biz de istekli bir şekilde finali zorlayacağız'' dedi. HİDAYET: TURK HALKININ KALBİNDE TAHT KURMAK İSTİYORUZ Milli Takım Kaptanı Hidayet Turkoğlu, Ankara'daki karşılaşmaların ardından gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade etti. Hidayet, ''Turnuvanın bir an once başlamasını istiyoruz. Cunku (A) Milli Takım olarak kendimizi gostermek acısından iyi bir fırsat olduğunu duşunuyoruz. Moraller gayet iyi. Son bir haftada iyi bir hazırlık donemi gecirdik. Şu anda gayet moralliyiz. Pazartesiden itibaren bize yakışan bir basketbol sergileyip, Turk halkının kalbinde tekrar taht kurmak istiyoruz. Şu anki hedefimiz bu'' diye konuştu. Hidayet Turkoğlu, (A) Milli Futbol Takımı'na da bugun yapacakları Estonya macında başarılar dileyerek, ''Cunku onlar da onemli bir sınav verecek. Turk sporu icin onemli bir aya giriyoruz diyebiliriz. Hem futbol hem basketbol takımı icin onemli bir ay. Hep beraber başarıya ulaşacağımıza inanıyorum'' dedi. Doping icerikli madde kullandığı tespit edilen Kerem Gonlum'un takımda olmaması konusundaki duşuncelerinin sorulması uzerine de Hidayet Turkoğlu, ''Tabii ki onu arıyoruz, ama yapacak bir şey yok. Onun yerine gelen genc arkadaşlar inanıyorum ki onun yokluğunda iyi bir performans gostererek takıma katkı sağlayacaklardır. Kerem Gonlum de inşallah yaşadığı talihsizlikten en az zararla cıkarak basketbola kısa zamanda doner. Biz (A) Milli Takım olarak yola cıkıyoruz. Kadroda bulunan 12 arkadaş da bu takım icin her şeyini ortaya koyacaktır. Hedefimiz en iyi şekilde basketbol sergileyip başarılı bir periyot ile Turkiye'ye donmek.'' dedi, ''Turk halkına şampiyonluk sozu veriyor musunuz?'' sorusu uzerine de Hidayet Turkoğlu, ''Gonul ister ki şampiyon olalım. (A) Milli Takım olarak mucadeleci, istekli, arzulu ve takım oyunu oynayan bir grup sozu verebiliriz. Bunun ardından başarı gelir, onemli olan bu tabloyu sahaya yansıtmaktır. Cok kaliteli bir ekibiz. Bize yakışan bir neticeyle ulkemize doneriz'' dedi. Takım oyuncularından Ersan İlyasova da grupta Litvanya'ya karşı birinci macın kolay olmayacağını belirterek, ama cıkıp macı kazanmak istediklerini soyledi. Kerem Gonlum'un yokluğunu hissettiklerini, ancak takımda onun yerine gelen oyuncuların bunu kapatmaya calışacaklarını da dile getiren İlyasova, şampiyonada iyi bir oyun sergileyerek, başarılı bir sonucla Turkiye'ye donmek istediklerini ifade etti. KADRO Polonya'da 7-20 Eylul tarihlerinde duzenlenecek NTV ve NTV Spor'dan canlı yayınlanacak şampiyonada mucadele edecek Turk Milli Takımı'nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Barış Hersek (Banvit), Engin Atsur (Beşiktaş Cola Turka), Ender Arslan, Kerem Tunceri, Sinan Guler (Efes Pilsen), Oğuz Savaş, Omer Faruk Aşık, Omer Onan, Semih Erden (Fenerbahce Ulker), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks), Hidayet Turkoğlu (Toronto Raptors), Bekir Yarangume (Turk Telekom) İLK MAC PAZARTESİ GUNU LİTVANYA İLE ''12 Dev Adam'', (D) Grubu'nda mucadele edeceği ilk turdaki ilk macını, Avrupa basketbolunun onemli ulkelerinden Litvanya ile yapacak. NTV ve NTV Spor'dan canlı yayınlanacak Wroclaw kentinde macların yapılacağı (D) Grubu'nda ev sahibi Polonya'nın yanı sıra Litvanya ve Bulgaristan'la mucadele edecek milliler, 7 Eylul Pazartesi gunu Litvanya, 8 Eylul Salı gunu Bulgaristan, 9 Eylul Carşamba gunu de Polonya ile karşılaşacak. Gruplarda ilk 3 sırayı alan ekipler, bir ust tura yukselecek. NTVSPOR.NET __________________