Anadolu Efes’in yıldızı Adrien Moerman, bir blog yazısı kalem aldı ve hem Turkiye’yi hem de Turk insanını ovdu. AdTech Ad by Eurohoops Team / [email protected] Anadolu Efes‘in yıldızı Adrien Moerman, Turkish Airlines EuroLeague’in resmi sitesinde bir blog yazısı kaleme aldı. İşte sezona harika başlayan ve performansını devam ettiren Fransız yıldızın yazısı: “Turkiye’yi cok seviyorum. İstanbul’u seviyorum. Turk insanı aile insanı ve her zaman size yardım etmek istiyorlar. Herkes İngilizce bilmese bile bir şey ihtiyacınız olduğunda size bir gulumsemeyle yardımcı olmaya calışıyorlar. Bazı ulkelerde durum boyle değil. Orneğin Fransa’da yardım istediğinizde dahi bazen evet bazen hayır diyorlar. Ama Turk insanı oldukca acık ve hem eşim hem de ben boyle insanlar seviyoruz. Banvit’te oynarken ne zaman boş zamanım olsa o zamanki takım arkadaşlarımdan A.J. Slaughter ile bir vapura atlardık ve İstanbul’daki bazı tarihi yerleri ziyaret ederdik. İstanbul’da cok fazla tarih var ve boyle bir ulkede yaşıyorsanız gecmişte burada neler olduğunu da bilmelisiniz. Ozellikle de boyle inanılmaz bir tarihe sahip olan ulkede yaşıyorsanız. Gecmişi anladığınızda yaşadığınız yere daha bağlı hissediyorsunuz. Sezon oncesinde biraz vaktim vardı. Sezon başladığında bu durum zorlaşıyor cunku zorlu bir fiksturumuz var ve İstanbul trafiği de durumu hic kolaylaştırmıyor! Biraz cılgınca olabiliyor. Ancak boş gunum olduğunda ailemle bir yerlere gitmeye calışıyorum ama İstanbul’u da cok iyi biliyorum. İnsanlar bana muzeleri sorduğunda bazen cevabı biliyorum! Ve coğu zaman da şehirde bir yere gidebilmek icin GPS kullanmam gerekmiyor! Dun Rodrigue Beaubois’yı Turk kahvaltısına goturdum. Daha once hic denememişti ve denemek istiyordu. Ben de onu Bebek’te bir yere goturdum. Avrupa kıtasında boğazın kenarında. Kahvaltı harikaydı. Yoğurt, bal, peynir, Turk cayı ve ceşit ceşit ekmek. İnanılmazdı. Cok fazla yemek getirdiler ve hepsini bitirmeniz mumkun değil. Benim kadar buyuk bir adam olsanız bile! Rodrigue bayıldı ve tekrar gitmek istiyor! Eşim de benim gibi, her şeyi gormek istiyor. İstanbul’da yapmayı istediğimiz cok fazla şey var. Sezon sonunda burada kalacağız ve yeni yerler ziyaret edeceğiz. Telefonumda gitmek istediğimiz yerlerin listesi var! Ben cok şanslıyım, harika tecrubelerim oldu. Ailem icin zor zamanlar oldu. Kızım Barcelona’dan ayrılacağımız icin mutsuzdu cunku orada cok iyi arkadaşlar edinmişti ve cok mutluydu. Onun icin zordu ama durumu anlıyor. Son kez burada yaşadığımızda gittiği okula tekrar gidecek. Eşim de 45-50 yaşına kadar basketboldan para kazanamayacağımı biliyor, bu yuzden fırsatlar geldiğinde bunları değerlendirmelisiniz. Yeni bir yere taşındığınızda yeni bir hayat başlıyor ve yeni meydan okumalar geliyor. Ama ben her şeye acığım. Eğer Rusya’da oynama şansım olsaydı oraya da giderdim. Yeni yerleri, yeni kulturleri, yeni yemekleri anlamayı cok seviyorum. Turkiye’de durum basit. İnsanlar sana yardım ettikce mutlu oluyor!” eurohoops.net/tr