Jordi Bertomeu, Panathinaikos ve Olympiakos arasındaki son hukuki savaş hakkında konuştu. AdTech Ad By Eurohoops team/ [email protected] EuroLeague CEO’su Jordi Bertomeu, Yunan devleri Panathinaikos ve Olympiakos arasındaki son catışma hakkında konuştu, turnuvayı lekelemesine izin vermeyeceğini belirtti. Sports.ru‘ya konuşan Bertomeu şu ifadeleri kullandı: “En onemlisi şu: EuroLeague’in Yunan meseleleriyle lekelenmesine izin vermeyeceğim. Yerel turnuvalarda efsanevi savaşlar yaşamışlar ama EuroLeague seviyesinde bu tur olaylara musaade etmiyoruz. Yunan turnuvalarında meseleleri medenice cozmek istemiyorlarsa bu onların problemi. Bu noktaya kadar şunu gosterdik: EuroLeague’de bu tur şeyler cok daha sert şekilde karşılanıyor.” “Hakemlere şike icin para verildiği iddiasını araştırıyoruz, komitemiz şu ana kadar Giannakopoulos’un gercekten Olympiakos’u şike icin hakemlere para vermekle sucladığına ilişkin kanıtlara ulaşamadık. Yerel gazetecilere bize bu konuya ilişkin kayıtları vermeyi reddediyor. Tabii bunlar hep Yunanlara ilişkin konular.” Bertomeu ayrıca Panathinaikos‘un sahibi Giannakopoulos hakkında da konuştu: “Dimitris bir anda aklını kullanmayı bırakmış, harika bir insan. Tanıştığınızda karşınızda harika bir kişilik var. Ona bir başkan olduğu icin, bir kulup sahibi olduğu icin, bir figur olduğu icin ozellikle sosyal medyada farklı davranması gerektiğini acıklamaya calıştım. Onunla her zaman net konuşuyorum. Aşamayacağı bir cizgi var, yoksa cezalandırılır. Gecen yıl da aynı şey oldu. Ona bir noktada ikinci şans verdim, soylediklerimi kabul etti. Ama iki hafta sonra sosyal medyada patlamaya başladı. Kurallar cok basit ve acık.” eurohoops.net/tr