Douthit: “Cok kaliteli bir kadromuz var”
Basketbol0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Douthit: “Cok kaliteli bir kadromuz var”
-
06-10-2019, 03:15:38Antalya Buyukşehir Belediyesi’nde ikinci sezonunu geciren ABD’li uzun Marcus Douthit ile Beko Basketbol Ligi’ni, takımdaki rolunu ve gelecekle ile ilgili hedeflerini konuştuk. Antalya Buyukşehir Belediyesi’nde ikinci sezonunu geciriyorsun. Oncelikle gectiğimiz yılı ve bu sezonu değerlendirebilirmisin ? Gectiğimiz yıl Turkiye'deki ilk sezonumdu. Takımların nasıl olduğu ve oyuncuların nasıl performans sergilediğini bende merak ediyordum. Oyun nasıl oynanıyor ve hangi durumda neler yapılmasını bende gecen sezon oğrendim. Kaldı ki gectiğimiz yıl biz cok iyi bir takıma sahiptik. Ve bu yaz da kadromuzu buyuk olcude korumayı başardık. Bu da bizim icin yeni sezona başlarken buyuk bir avantaj oldu. Gectiğimiz yıl biz cok başarılı işlerin altına imza attık. Beko Basketbol Ligi'nde henuz cok yeni bir takım olmasına karşın onemli hedefleri olan bir ekipte yer alıyorsun. Antalya organizasyonunu hakkında neler soylemek istersin ? Cok iyi bir takımla iyi bir derece yakaladık. Bu seneye baktığımızda ise takımların kadrolarına takviye yaptıklarını ve daha da guclendiklerini goruyoruz. Bu nedenle de lig gectiğimiz sezona oranla cok daha zorlu gececek. Bizimde aynı başarımızı yakalamak ve bir ust seviyeye ulaşmamız icin daha cok calışmamız gerekiyor. Antalya Buyukşehir Belediyesi ise organizasyon acısından cok başarılı. Burada herşeyin cok guzel olduğunu soyleyebilirim. Beko Basketbol Ligi'nin kalitesini nasıl buluyorsun ? Bircok arkadaşım başka liglerde forma giyiyor ve oynadıkları basketbol kalitesinden dolayı oldukca şikayetciler. Beko Basketbol Ligi her yonuyle oldukca kaliteli bir lig. Ben bir cok oyuncunun bu ligde oynamak ve kendisini gostermek istediğini biliyorum. Cunku Beko Basketbol Ligi Avrupa'nın fiziksel mucadele bakımından en sert ligleri arasında yer alıyor. Takımların kadrolarına dahil etmiş olduğu kaliteli oyuncular sayesinde, lig her gecen donem daha da iyi hale geliyor. Bireysel performansın hakkında neler soylemek istersin. Gectiğimiz yıla oranla oyununda gelişmeler olduğunu goruyoruz. En dikkat ceken nokta da orta mesafedeki şutundaki gelişim. Bu yıl daha guvenle orta mesafeden şut kullanıyorsun. Kendin ozel olarak antremanlar yapıyor musun ? Gectiğimiz yıl bu takımda Richardo Marsh bulunuyordu. O bu takım icin onemli bir rol oynuyordu. Biz ondan kalan boşlukları doldurmaya calışıyorduk. Şimdi Richardo bu takımdan ayrıldığı icin benim sorumluluğum daha fazla arttı. Bende buna gore kendimi hazırlıyorum ve buna gore de calışmalarımı devam ettiriyorum. Takımın istediği hedeflere ulaşmasında da yardım edeceğim. Kariyerini NBA’da minimum kontrat ve kısıtlı surelerle mi yoksa Avrupa’da onemli sorumluluk alabileceğin bir takımda mı surdurmeyi hedefliyorsun ? NBA'da oynamayı onumuzdeki yaz belki bir kez daha deneyebilirim. Ancak insanın nerede rahat olduğu ve şans bulduğu onemli. Herşey NBA'da oynamak değildir. Sonucta ben Antalya'dayım ve burada iyi bir organizasyonun icerisinde ikinci sezonumu geciriyorum. Antalya'yı tercih etmemdeki en buyuk etken benim ve ailemin bu şehri cok seviyor olmasıdır. Ayrıca kulubun yonetimi, bize bakış acısı, verdikleri değer de cok fazla. Bu nedenle boyle guzel bir ortamı gordukten sonra benim icin herşey NBA değil. Antalya’da boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun ? Antremanlar ve maclar nedeniyle cok fazla boş zamanım olmuyor. Şayet boş zaman bulursam da ailemle zaman gecirmeye calışıyorum. Cunku ailemle her zaman birlikte olma fırsatım olmuyor. Bu nedenle de vakit buldukca ailemle olmaya calışıyorum. __________________