Rick Pitino, Olympiakos mağlubiyeti sonrası NCAA donup UCLA’in başına gececeği iddialarına yanıt verdi, takımının sınırlı ve eksik yanlarını değerlendirdi. AdTech Ad By Dionysis Aravantinos / [email protected] Turkish Airlines EuroLeague’deki ikinci macında Olympaikos engelini aşamayan Panathinaikos kocu Rick Pitino mac sonrası oyunu ve kendisi hakkındaki NCAA’e doneceği dedikodularını değerlendirdi. “Gecen yıl NCAA’den ayrıldığımda NBA’e donmek istediğimi zaten soylemiştim. Bu nedenle Panathinaikos‘a geldim. Ama durust olmak gerekirse şu an bu takımı playoff’a taşımak dışında hicbir şey duşunmuyorum. Bir koc icin bir takıma gelip hucum, savunma ya da kenar setlerini bilmeden goreve başlamak kolay değil. Kazanmak icin yeni yollar bulmak zorundayım. Ailemi de ozluyorum ama burada cok iyi vakit geciriyorum. Takım sahibi bana harika davranıyor. Burada kocluk yapmaya odaklıyım.” “Deplasmanda kazanmak icin rakipten en az 6-8 sayı onde gitmeniz lazım. Biz bunu başaramadık. Bu kadro bazı acılardan biraz zorlanıyor. Zor skor yapıyorlar ve savunmada iyi olamayınca hucumda da zorlanıyorlar. Hucumda bir oyuncunun hareketliliğine bağlı olamayacak bir takımımız var. Daha cok hareket etmemiz lazım. Hucumda bazı değişiklikler yapacağım, daha cok cut yapan ve potaya giden bir takım olacağız. Hicbir uzunumuz iyi serbest atış sokamıyor. Olympiakos savunması her pozisyonda hucumumuzu duzenden cıkardı. Sertlikleriyle hucumumuzu adeta yere serdiler. Haklarını vermek lazım. Deplasmanda kazanmayı oğrenmemiz gerekiyor, cok daha agresif olmak gerek. Bu mactan cıkarmamız gereken dersleri aldık. Sert oynadık ama iyi oynayamadık.” eurohoops.net/tr