Turk Telekom tarafından organize edilen ve Turk Telekom ile birlikte Efes Pilsen, Unics Kazan ve Benetton Treviso takımlarının mucadele edeceği Uluslararası Turk Telekom Ankara Cup Turnvası'nın basın toplantısı bugun (cumartesi) Radissonsas Otel'de yapıldı. Toplantıya Turk Telekom Sportif Yatırımlar Proje Direktoru Ersin Eroğlu, Turk Telekom Genel Menajeri İrfan Yucesoy, Efes Pilsen Antrenoru Ergin Ataman, Benetton Treviso Antrenoru Oktay Mahmudi, Unics Kazan Antrenoru Aco Petrovic ile Turk Telekom Antrenoru Ercument Sunter katıldı. Toplantının acılış konuşmasını yapan Turk Telekom Sportif Yatırımlar Proje Direktoru Ersin Eroğlu, uzun yıllar sonra Ankara'da boyle bir turnuva duzenlemenin heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, ''Bu turnuva icin davetimizi kabul eden takımlara teşekkur ediyorum. Ust duzey ve uluslararası bir turnuvayı uzun yıllar sonra Ankara'da duzenlemenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu turnuvayı gelecek yıllarda buyuterek geleneksel hale getireceğiz. Guzel bir atmosferde iyi bir turnuva olacağını umit ediyorum. Bugun itibariyle Biletix'ten aldığımız haberler doğrultusunda 2000 biletin satıldığını da sizlerle paylaşmak istiyorum'' diye konuştu. Turk Telekom Genel Menajeri İrfan Yucesoy, Teknosa Turkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası macları oncesinde bu turnuvanın kendileri icin cok ciddi bir sınav olacağına değinerek, ''Efes Pilsen ve bizim icin bu turnuvanın onemi buyuk. Teknosa Turkiye Kupası oncesinde bu iki takım icin de cok ciddi bir sınav olacak. Cok guzel bir turnuva bizleri bekliyor. Tum takımlara başarılar diliyorum'' dedi. Efes Pilsen Antrenoru Ergin Ataman, Turk basketbolunun son yıllarda buyuk bir cıkış icinde olduğunu vurgulayarak, şoyle konuştu: ''3 buyuklerle birlikte muessese takımları basketbola ciddi yatırımlar yapmaya başladılar. Avrupa'da soz sahibi olan ulkelerin takımları artık hazırlık turnuvalara icin Turkiye'yi tercih ediyorlar. Ben ilk olarak Turk Telekom'a bizi bu turnuvaya davet ettiği icin, Oktay Mahmudi'ye de Benetton Tireviso gibi marka olmuş bir takımı Ankara'ya getirdiği icin cok teşekkur ediyorum. Biz Efes Pilsen olarak bu sene kadromuzda revizyona gittik ve hem Turkiye icin hem de Avrupa icin iddialı bir takım kurduk. 6 oyuncumuzun Milli Takım kadrosunda olması nedeniyle tam kadro olarak calışma fırsatını ilk kez 3 gun once yakaladık. Bu nedenle oyun sistemimiz tam olarak oturmuş değil. Bandırma'da katıldığımız turnuvada Turk oyuncularıma cok şans vererek onların sistemimize adapte olmasına calıştım. Burada ise tam kadro mucadele ederek turnuvayı kazanmak icin oynayacağız.'' Benetton Treviso Antrenoru Oktay Mahmudi ise Turkiye'de olduğu icin cok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Turk Telekom'a bizi Turkiye'ye davet ettiği icin cok teşekkur ediyorum. Bu daveti alınca koşa koşa geldik. Cok guzel bir turnuva olacak cunku katılan takımlar Avrupa'nın onemli takımları. Her takım tam olarak hazır olmasa da bizler icin iyi bir sınav olacak. Basketbol heyecanı bu turnuva ile Ankara'da erken başlayacak. Basketbol acısından 2 keyifli gun gecireceğiz'' dedi. Unics Kazan Antrenoru Aco Petrovic, bu turnuvaya davet edildikleri icin mutlu olduklarını vurgulayarak, ''Onemli takımların ve onemli antrenorlerin bulunduğu bir turnuvada mucadele edeceğiz. Bana gore bu turnuva Avrupa'nın en onemli hazırlık turnuvası olacak. Sezon oncesi takımlar son hazırlıklarını yapıyorlar. Doğru zamanda ve doğru bir turnuvada mucadele edeceğiz. Ankara seyircisi icin ilginc maclar oynanacak. Organizasyon da cok başarılı'' şeklinde konuştu. Turk Telekom Antrenoru Ercument Sunter ise Michael Wright'ın hafif bir sakatlık gecirdiğini ve bu turnuvada forma giyemeyeceğini acıklayarak, ''Son yıllarda Ankara'da boyle bir turnuva hic duzenlenmemişti. Bu nedenle Turk Telekom yonetimine teşekkur ediyorum. Amacımız bu turnuvada bizi izlemeye gelenlere guzel basketbol seyrettirmek. Bunu başaracağımıza eminim ve tum takımlara başarılar diliyorum'' dedi. Ajansspor