İtalya Basketbol Ligi takımlarından Benetton Tamoil'in Turk antrenoru Oktay Mahmuti, A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda aldığı sonucların gurur verici olduğunu soyledi. İtalya'nın onde gelen kuluplerinden Benetton Tamoil'in antrenorluğunu yapan Oktay Mahmuti, Turkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine acıklamalarda bulundu. Mahmuti, A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası eleme maclarını hic yenilgi almadan tamamlayarak gelecek yıl duzenlenecek Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkı kazanmasıyla ilgili olarak ''A Milli Takımımızın almış olduğu sonuclar ile birlikte yenilgisiz olarak Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını elde eden tek takım olması gurur verici. Ancak biz kotu sonuclar aldığımız zamanlarda da zirveye cıktığımız zamanlarda da elde edilen sonucları abartmayı seviyoruz. Bu başarının keyfini cıkartalım elbette ama bunun ruzgarına kapılmayalım. Milli takımının yeri zaten Avrupa Şampiyonası. Bu olması gereken bir sonuc. Şimdi gelecek yıllar icin neler yapılması gerektiğine bakmalıyız. Eleme grubunda oynadığımız 6 macın 6'sından da galibiyetle ayrılmış olmamız ve tum grupların tek yenilgisiz takımı olarak Avrupa Şampiyonası vizesine ulaşmamız tum Turk halkını gururlandırdığı gibi beni de gururlandırdı'' dedi. ''İSTEDİĞİM ŞARTLARA SAHİP BİR KULUPTE CALIŞIYORUM'' Oktay Mahmuti, şu an istediği şartlara sahip bir kulupte gorev yaptığını dile getirdi. Efes Pilsen'den ayrıldıktan sonra gecen sezon başında Tau Ceramica ile goruştuğunu belirten Mahmuti, ''Bu goruşmelerde kulubun istediği surecte anlaşma sağlayamadık. Ben daha uzun bir surec icin onlarla calışmak istediğimden bu transfer gercekleşmedi. Sezon ortasında ise Benetton takımından gelen teklifi kabul ettim. Başka tekliflerde vardı, ancak Benetton Kulubu'nun basketbol organizasyonu iyi olduğu icin bu teklife olumlu cevap verdim. Sonucta buyuk bir butce olmasa da basketbol ortamı olarak benim istediğim şartlara sahip bir kulupte calışıyorum'' ifadelerini kullandı. Mahmuti, kariyeriyle ilgili bir soru uzerine''Antrenorlerin doyum noktası yoktur. Eğer 'Doydum' derseniz, ceketinizi alıp gitme vaktiniz gelmiş demektir. Bu nedenle ben, 'Şu ya da bu hedefi gercekleştirdim, yeter' diyen bir antrenor değilim. Bu işe başlarken Avrupa'nın en iyi kuluplerinde gorev almayı istemiştim, bunu da Efes Pilsen ile gercekleştirdim ve şimdi Benetton'da devam ediyorum. Belirlediğim hedeflere ulaşmak sadece benim elimde olan bir şey değil. Avrupa Ligi, Dunya, olimpiyat şampiyonluğunu kim istemez. Onemli olan elinizdeki malzeme ile neler yapabildiğinizdir. Basketbolun iceriğinde de bunlar yorumlanır. Şampiyonluklar yorumlanmaz'' dedi. NTVSPOR ve Ajanslar __________________