David Blatt, Olympiakos’un Baskonia karşısında uzatmada kazandığı mucadele sonrası Vassilis Spanoulis’i kenarda tutma kararını acıkladı. AdTech Ad By Antonis Stroggylakis/ [email protected] Olympiakos’un baş antrenoru David Blatt, Baskonia‘ya karşı gelen galibiyette takımın kaptanı Vassilis Spanoulis’in dorduncu ceyrek ve uzatma devresi boyunca sahaya cıkmamasını değerlendirdi. İsrailli koc kararın takımın yararı icin alındığını belirtti: “Beni biliyorsunuz, kariyerimi biliyorsunuz. Uzun kariyerim boyunca bircok buyuk oyuncuya kocluk yaptım ve o gercekten iclerinde en buyuklerinden biri. Ama takıma kazanması icin en iyi fırsatı yaratmak adına onu veya başka herhangi bir oyuncuyu kenara cekmem gerekiyorsa bunu yaparım. Spanoulis beraber calıştığım buyuk oyuncular listesinde gercekten en buyuklerden biri olarak one cıksa bile.” Kırmızılar dorduncu ceyrekte Spanoulis sahada yokken 9 sayı geriden gelip macı uzatmaya goturdu. Sonrasında da uzatmada macı kazandı. Olympiakos’un son anlarda kazandığı Real Madrid ve Anadolu Efes ve mağlup olduğu Fenerbahce Beko ve Daruşşafaka Tekfen mucadelelerinde de Spanoulis son anlarda kenardaydı. Spanoulis, Baskonia‘ya karşı 11 dakika sure alırken kariyerinin en az sure aldığı ikinci EuroLeague macını oynadı. Blatt bu konuda da şu ifadeleri kullandı: “Planımız mactan once Spanoulis’i 11 dakika oynatmak değildi. Mac sırasında macın gerektirdiği şekilde kocluk yapıyorum, takıma kazanması icin en doğru fırsatı yaratmaya calışıyorum. Rakip sahada cok daha kalıplı oyuncularla oynamamızı gerektiren beşler kullandı. Macta kalabilmek icin savunmada doğru eşleşmeleri yaratmak adına biz de boyle yaptık. Fenerbahce Beko’ya karşı da boyle yapıp kaybetmiştik. Ama galibiyet şansını yaratmıştık.” “Tabii ki Billy’yi 11 dakika oynatmayı planlamamıştık. Mac sırasında verilen bir karardı. Mac sırasında yapmam gerektiğini duşunduğum bir şeydi. Elbette bu olağan dışı bir şey ve oyle olmaya devam edecek. Bunu cok gormeyeceksiniz, bunu garanti ediyorum.” eurohoops.net/tr