[IMG]http://img440.**************/img440/9830/81426432tl0.png[/IMG] "Avrupa'da final istiyoruz!" Yeni bir takım kuran ve guclu kadrosuyla onemli hedefler belirleyen Efes Pilsen, Avrupa'da kupa istiyor. 20 Eylul 2008 Cumartesi, 11:32 Efes Pilsen Basketbol Takımı Antrenoru Ergin Ataman, Avrupa Ligi'nde final oynamayı planladıklarını soyledi. Ataman, Avrupa Ligi'nin resmi internet sitesinde yer alan roportajında, hedeflerinin Avrupa Ligi'nde final oynamak olduğunu belirterek, ''Kim her şeyini ortaya koyacak goreceğiz. Efes Pilsen dortlu final hedefleyen takımlar arasındadır. Buraya daha once iki kez ulaşıp, ucuncu olduk. Hedefimiz bu kez final oynamak'' dedi. Soyunma odasındaki havayı yakalamaları halinde cok başarılı olacaklarını ifade eden tecrubeli antrenor, şunları kaydetti: ''Takıma katılan 8 oyuncunun 4'u ile daha once calıştım. Bu nedenle onları iyi tanıyorum. Birbirimize karşı guvenimiz var. Yeni bir ekibiz. Eğer oyuncularım, aralarında uyumu sağlar ve soyunma odasındaki o enerjiyi yakalarsak cok buyuk başarılara ulaşırız. Ben savunmaya inanan bir antrenorum. Bunu iyi yapabilmek icin takım olmanın buyuk onemi var. Savunmayla ancak buyuk macları kazanabilirsiniz. Bu nedenle ozellikle pota altına, cok iyi savunma yapabilen isimleri aldık. Şimdi cok calışıp iyi bir takım olmalıyız.'' Efes Pilsen'in Avrupa'da prestiji olan bir takım olduğunu kaydeden Ataman, ''Efes Pilsen son donemlerde istediği başarılara ulaşamıyordu. Hem dortlu finale, hem de Turkiye Ligi'nde şampiyonluklara uzak kalmıştı. Gecen sezon sonunda bana teklif geldiğinde hic duşunmeden kabul ettim. Başarı icin hem altyapımızı kuvvetlendirmemiz, hem de Turk oyunculara yatırım yapmamız gerektiğinden dolayı guclu bir takım kurduk. Transfer edilen oyuncuların Avrupa Ligi deneyiminin olmasını istedim'' ifadelerini kullandı. Ergin Ataman, yeni transferlerin onemli isimler olduğunu ve onlara guvendiğini vurgulayarak, sozlerini şoyle tamamladı: ''Vujanic sakatlığını tamamen atlattı. Onun eski gunlerine doneceğine inanıyorum. Avrupa'nın en iyi oyun kurucularından ve skorerlerinden biri. Bu kimliğini hatırlayacaktır. Milli takımdaki performansı da bunu gosteriyor. Thornton, Smith ve Shumpert, ABD'li oyuncularımız. Onlar da Avrupa Ligi'nde başarılı olmak isteyen, hırslı oyuncular. Kakiouzis deneyimli bir oyuncu. Buyuk takımlarda forma giydi ve oldukca başarılı oldu. Onun gibi basketbolu bilen bir isme ihtiyacımız vardı. Son olarak cok inandığım muthiş bir potansiyele sahip Mario Kasun'u kadromuza kattık. Son iki Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan'ın en onemli oyuncularından biriydi.'' __________________