David Blatt bu sezon kovulan EuroLeague koclarının sayısıyla ilgili hislerini acıklamaktan cekinmedi. AdTech Ad By Eurohoops team/ [email protected] Olympiakos, EuroLeague’in Normal Sezonu’nun 20. haftasında Fenerbahce Beko deplasmanı icin İstanbul’a gitti. David Blatt yolculuk oncesinde EuroLeague’de bu sezon ust uste kocların gorevlerine son verilmesi hakkında dikkat ceken acıklamalar yaptı. EuroLeague koclarına saygı gosterilmediğini iddia eden ve uzun vadeli planlar yapılmadığını soyleyen Blatt sozlerine “Anlayamıyorum, kabul edip etmemek gibi bir seceneğim yok ama hoşuma gitmiyor” diyerek başladı. “EuroLeague’de kocların başına gelenler beni ofkelendiriyor. Ozellikle de 16 takım icinde 7. kocun kovulmuş olması, Giorgos Bartzokas gibi EuroLeague ve Avrupa’nın en iyi koclarından birinin kovulması…” “Bu konu hakkında ilk kez konuşmuyoruz. İyi sonuclar alan ust seviye bir koc ilk kez kovulmuyor. Ben bunu anlamıyorum. Saygıdeğer bir hareket olduğunu duşunmuyorum. Tabii ki bu kararları ben almıyorum. Almaya da yetkim yok. Ama ust seviye takımlardaki koclara yapılan muamelede cok yanlış bir şeyler olduğunu duşunuyorum. Bu tur kararlarda saygı ve uzun vadeli duşunce eksikliği olduğunu duşunuyorum. Ben bu insanların icinde yaşıyorum. Ne kadar iyi koclar olduğunu, nasıl calıştıklarını ve neler yaptıklarını, kim olduklarını biliyorum. Nasıl iki, uc ayda meslektaşlarımın yarısı kovulabilir? Bana hic mantıklı gelmiyor.” eurohoops.net/tr