Turkish Airlines EuroLeague 20. hafta mucadelesinde Fenerbahce Beko'ya Ulker Sports Arena'da 90-75'lik skorla mağlup olan Olympiacos'ta koc David Blatt, karşılaşma sonrasında duzenlenen basın toplantısında şunları soyledi: "Fenerbahce'yi tebrik ediyorum, cok iyi oynadılar. Gecen hafta Turkiye'deki All Star sebebiyle daha iyi hazırlandılar, hem fiziksel hem taktiksel olarak. Dolayısıyla bizden daha iyi geldiler maca. Ekstra hafta icin hazırlık olması cok onemli bir şey. 30 maclık bir sezonda bazen işler iyi gitmiyor, bu macta onlardan bir tanesiydi. Eve gidip taktik tahtamıza geri donup, duzeltmemiz gerekenleri duzeltmemiz gerekiyor. Top kayıpları en onemli faktorlerden birisi, uzerinde calışmamız gerekiyor. Genel olarak cok kotu bir gundu bizim acımızdan. Cok iyi bir takım savunmamız olmasına rağmen Fenerbahce her zamanki gibi topu mukemmel kullandı. Fenerbahce bu yuzdeyle oynarsa ve siz de bu kadar top kaybı yaparsanız kazanma şansınız cok zor. Fenerbahce'ye karşı ilk macta iyi oynadık, tek bir dudukle kaybettiğimizi duşunuyorum. Madrid'i evde yendik, CSKA macı da tek topta kaybedildi. Amacımız en iyilerden biri olmak. Fenerbahce cok ust bir seviye bir takım, sadece bu sene değil, her zaman oyleydi. Ama bazen kotu gunleriniz olur, onlar da Efes ve Khimki'ye karşı kaybetti. Boyle gunleriniz olabiliyor. Kart oyunundan sonra paranızı evinizde merdiven altında sayarsınız. Cunku onceden saymak onemli değil, oynadığınız oyunun bitmesi lazım. Bu bizim icin de gecerli, sezon sonunda nerde olduğunuza bakarsınız. Onemli olan bu. En iyi takımları da en aşağıdaki takımları da yendik. Bizim istediğimiz olabileceğimizin en iyisi olmak. Ayrıca şansa cok inanmam, kart oyununu da sevmem sadece metafor yapıyorum. Eski Olympiacos oyuncularına karşı oynamamız gerek, galiba bizi sırtımızdan vuruyorlar. Erick muthişti, hicbir atış kacırmadı. Burası bana Nokia Arena'yı hatıratıyor mu? 9 yıl orada antrenorluk yaptım, guzel bir salondu. Burası da harika bir salon. Tamamen doluydu, bu arada artık Nokia değil orası, yeni sponsor bundan mutlu olmaz. Dacka ile de burada cok mac yaptım, bana Nokia Arena'yı andırmyor." Basketdergisi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- David Blatt: Fenerbahce cok ust bir seviye bir takım, her zaman oyleydi