Rick Pitino, Panathinaikos’un playoff şansı sorulmasının uzerine yalnızca sezon sonuna kadar Avrupa’da kalmayı planladığı gerceğini acıkca soylemedi. Panathinaikos OPAP’ın Maccabi engelini Tel Aviv’de aşamayarak sezonun 12. mağlubiyetini alması sonrası Rick Pitino, Yeşiller’in uzun vadeli hedefleri ve kendisinin Avrupa’daki kısa macerası hakkında konuştu. Takımının EuroLeague playoff’una kalıp kalamayacağını soran gazeteciye Pitino şu yanıtı verdi: “Goreve geldiğimde fiksture baktım, zor olacağını biliyordum. Hedefim tum genc oyunculara katkı yapmak ve gelişmelerini, daha iyi olmalarını sağlamak. Ama buraya sadece Amerika’daki kariyerime kısa bir ara vermek icin geldim. Bu surede takımdan en iyi verimi almaya calışıyorum. Gelecek yıl icin planlar yapılırken takım sahibine, genel menajere EuroLeague şampiyonluğu ve uc kupayı da almanız icin gerekenleri anlattıktan sonra gideceğim.” “EuroLeague’le NBA arasında bir adaptasyon sureci olduğunu duşunmuyorum. Tek fark potaya gittiğinizde ortaya cıkıyor. Potaya gidince burada darbe alıyorsunuz ama acı cekmek mecburi. NBA’de bir oyuncuya her dokunuş faul. Bunun dışında pek fark yok. NBA’de daha cok isolation oynanıyor.” Nikos Pappas’ın sezonu kapattığı bir sakatlık gecirmesi sonrası Panathinaikos şimdi de Keith Langford’ın sakatlığının sıkıntısını cekiyor. Pitino oyuncunun muhtemelen sezonu kapattığını soylerken en iyi hucum oyuncularını kaybettiklerini vurguladı. eurohoops.net/tr