A Milli Basketbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası eleme grubunda 77-65 yendiği Fransa'nın NBA'de oynayan oyuncusu Rony Turiaf, Turk Milli Takımı'nda cok iyi oyuncuların olduğunu soylerken, İstanbul'a aşık olduğunu kaydetti.. Turiaf, Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine verdiği roportajda, (A) Milli Takımı daha once izlediğini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Cok iyi bir takıma sahip olduğunuzu biliyordum. Turk Milli Takımı'nda gercekten cok iyi oyuncular var. Hidayet Turkoğlu, Kerem Gonlum, Kerem Tunceri ilk aklıma gelen oyuncular. Turkiye karşısında cok zorlanacağımızı biliyordum, oyle de oldu. Şu an gruplardaki ikinci mağlubiyetimizi aldık. Bundan sonra oynayacağımız Belcika macı bizim icin cok onemli. Turkiye'ye karşı da kendi evimizde galip gelerek bu macın rovanşını almak istiyoruz.'' Turkiye ve İstanbul'a ilk kez geldiğini belirten Fransız oyuncu, şoyle devam etti: ''İstanbul'a aşık oldum diyebilirim. Cok guzel bir şehir. Hatta şimdiden buradan nasıl ev alabileceğimi araştırmaya başladım. İstanbul'un tarihi ve kulturu beni derinden etkiledi diyebilirim. Bircok tarihi eser var ve bunları gormek ayrı bir keyif. İnsanlar dost canlısı. Yemeklere de ayrıca hayran kaldığımı soyleyebilirim. Daha gelir gelmez 5 porsiyon kebap yedim. Burada her şey cok guzel. Umarım yeniden buraya gelirim.'' Ajansspor