Beko Basketbol Ligi'nin iddialı takımlarından Efes Pilsen'in milli oyuncusu Ender Arslan, Ergin Ataman'ın takımın başına getirilmesinin, Efes Pilsen icin cok iyi bir başlangıc olduğunu soyledi. 2009 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maclarının hazırlıklarını surduren milli takım kadrosunda yer alan Ender, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Ergin Ataman'ın cok iyi bir antrenor olduğunu ifade ederek, ''Ergin Ataman, Avrupa'nın en iyi hocalarından biri. Ayrıca cok da tecrubeli ve Turkiye Ligi'ni de tanıyor. Yeni transfer edilen oyuncuların da yararlı olacaklarını duşunuyorum. Gecen sezona oranla daha başarılı olacağımıza da inanıyorum'' diye konuştu. -''BENİM ACIMDAN İSTİKRARSIZ BİR SEZONDU''- Ender Arslan, gecen sezon mucadele ettikleri kulvarlarda istediklerini elde edemediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Tamamen başarısız bir sezon gecirdik. Benim acımdan da istikrarsız bir sezondu. Bir donem cok iyi oynadım. Daha sonra cok kotu olduğum maclar oldu. İstatistiklere baktığımızda Turkiye Ligi'nde 25 dakika cok iyi oynadığım maclardan sonra Avrupa Ligi'nde 15 dakika, 10 dakika oynadığım maclar oldu. Oyuncunun dakikaları boyle istikrarsızlaştıkca kendisinde de istikrarsızlık gozukebiliyor. Profesyonel bir oyuncu olduğum icin performansımı aşağı cekmemem lazımdı. Ama ister istemez etkileniyorsunuz. Neticede başarısız bir sezon gecirdik ve bunu unutmamız gerekiyor.'' -''TAKIMIN KİMYASI OTURMADI''- Gecen sezon başarısız olmalarında bir cok faktorun rol oynadığını belirten Ender, sozlerini şoyle tamamladı: ''Gecen sezonki yabancı oyunculara tek tek bakıldığında iyi oyuncular. Ama uyuşma olmadı. Takımın kimyası oturmadı. Hocamız da iyi ve başarılı bir insandı. Fakat bazen, bazı takımlarda cok iyi işleyen sistem, farklı bir takımda aynı şekilde işlemeyebilir. Şansızlıklar olabilir. Getirilen yabancı oyunculardan beklenilen performans alınamayabilir. Mesela gecen sezon takımda yer alan yabancı oyuncularımız, bir onceki sezondaki oyuncular gibi performans gosteremediler. Dediğim gibi tam anlamıyla başarısız bir sezon oldu bizim icin. Kimseye de suc atmaya gerek yok. Herkes suclu. İnşallah bu sezon daha iyi olur.'' 21.07.2008 Kaynak : AA __________________