Polonya'da duzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek icin eylul ayı icerisinde eleme grubu macları oynayacak (A) Milli Erkek Basketbol Takımı'nda, başantrenor Bogdan Tanjevic, kısa zaman icerisinde belli bir form seviyesine ulaşmak zorunda olduklarını soyledi. Abdi İpekci Spor Salonu'nda yapılan antrenman oncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tanjevic, calışmaların başında olmalarına rağmen oyuncuların antrenmanları gonulden yaptığını ifade ederek, ''Takımın, eleme macları icin iyi hazırlanması gerekiyor. Bu donemde Macao'ya gidip orada Litvanya ve ABD ile hazırlık macları oynayacağız'' dedi. Tanjevic, ABD Basketbol Federasyonu'nun rakip olarak kendilerini secmesinin buyuk bir onur olduğunu ifade ederek, şoyle devam etti: ''Bu macları erken oynayacak olmamızdan dolayı hazırlık programımızda değişiklik olacak. Bu bizim işimizi biraz zorlaştıracak. Kısa zaman icerisinde belli bir form seviyesine ulaşmak zorundayız. Cunku oynayacağımız takımlar ust seviyedeler. Onun icin işimiz biraz zor. Onumuzdeki gunlerde yapacağımız calışmalar oncekilerden biraz farklı olacak. Hazırlıkların başında basketbol oynatmak zorunda kalacağız. Aslında ben boyle bir şey yaptırmam.'' Takımın genc oyunculardan kurulu olduğunu kaydeden Tanjevic, ''Sadece 4 tane daha once bu heyecanı yaşamış oyuncu var. Genc oyuncuların coğu iyi bir sezon gecirdiler. Gecen sezon yeterli ilerlemeyi gosterdiler, tahminlerime gore bu ilerlemeyi devam ettirecekler. Bu oyunculardan iyi bir takım olacak'' diye konuştu. İlk once Avrupa Şampiyonası eleme maclarını gecmeyi hedeflediklerini belirten Tanjevic, ''Umarım bu macları gectikten sonra Avrupa Şampiyonası'na gidip guzel şeyler yapacağız. Kolay olmayacak biliyorum. Ama ben inanıyorum. Biz bunu başaracağız'' diyerek sozlerini tamamladı. 21.07.2008 Kaynak : AA __________________