Galatasaray'ın, EuroCup Women Son 16 Turu’nda DVTK Miskolc’u 65-69 mağlup ederek Son 8 Turu’na kaldığı mucadelenin ardından başantrenor Efe Guven acıklamalarda bulundu. “Oncelikle benim icin ozel olan bugunde macı kazandığımız ve Son 8 Turu’na kaldığımız icin cok mutluyum. Oyuncularım bugun sahaya inanılmaz bir ozveri, mucadele ve savaş yansıttılar. Cok ciddi bir atmosfer, cok ciddi bir seyirci baskısı vardı. Ancak buna rağmen daha once de soylediğim gibi deplasmanda cok iyi oynayan bir Galatasaray vardı. İstediğimiz skoru da aldık. İlk macta alamadığımız avantajı rovanş macında telafi ederek kazandık. Son 8 Turu’na kaldık, şimdi rakibimizi bekliyoruz. Cok mutluyuz, mactan once konuştuğumuz ve planladığımız her şeyi sahaya yansıtabildik. Son ceyrekte geriye duşsek de sonuna kadar yılmadık. Akıllı ve sakin oynadık. Oyuncularım ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve macı kazandık. Kendilerini canı gonulden kutluyorum. Bana doğum gunumde boyle bir hediye verdikleri icin de teşekkur ediyorum. Daha once de demiştim, biz cok genc bir takımız. Birlikte oynadıkca zamanla daha iyi olacağız. Ancak cok onemli bir takımdaşlık duygusuna sahibiz. Yabancısından yerlisine herkes bir arada, tam bir kolej havası var. Ben uzun surelerdir bir A takımda bu kadar birlikte hareket eden, birlikte yaşayan ve duygularını paylaşan bir ekip gormemiştim. Cok onemli bir takım, cok onemli bir grup. Bu takımla beraber calıştığım icin gurur duyuyorum. İnşallah sezonun ilerleyen donemlerinde de bize yakışan sonuclar alacağız ve daha iyi işler yapacağız. Bu galibiyeti taraftarımıza armağan ediyoruz. Son 8 Turu’na kaldık. Sonucta Galatasaray, Avrupa kulturu olan ve Avrupa’da nasıl oynaması gerektiğini bilen bir takım. Onumuzdeki macımız Cukurova, donuşunde Cukurova’ya hazırlanacağız.” Basketdergisi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Guven: Galatasaray Avrupa kulturu olan bir takım