Anadolu Efes başantrenoru Ergin Ataman, Gran Canaria karşılaşmasının ardından acıklamalarda bulundu. Ergin Ataman’ın mac sonu acıklamaları şu şekilde: “Macı kazanmamızda ikinci yarıdaki savunmamız kilit noktaydı. İkinci ceyrek korkunc oynadık. Şutlarımızı kacırdık, hızlı hucumlardan boş donduk ve onlara 27 sayı imkanı verdik. İkinci yarının başında topa agresif baskı yaptık, pivotlarımızdan daha cok yardım geldi. Ozellikle Doğuş, Erickson karşısında Micic de Hannan karşısında harika savunma yaptı. Savunmada da normal tempomuzu bulduk. Macın ardından istatistiklere baktığımızda şutlarda normal istatistiklerimize ulaştığımızı gordum. Shane Larkin bugun cok iyi oynadı. Bizim icin cok onemliydi. Macı da kazandık. Zor bir mactan galibiyetle ayrıldık. Onumuzdeki dort mactan sonra normal sezonda ilk dorde kalabilecek miyiz goreceğiz. Her mac bizim icin bir final. Ozellikle evimizde bu macın ikinci yarısı gibi oynamalıyız. Topa agresif baskı yapmalı ve topu iyi paylaşmalıyız. Evimizde bu sezon bircok harika mac oynadık. Bugun ilk yarı iyi değildik. Eğer kendi oyunumuzu oynar ve agresifliğimizi sergilersek bu buyuk maclardan galip ayrılabiliriz. Ancak daha cok seyirciye ihtiyacımız var. Taraftarlarımız sanırım bu macı kolay bir mac olarak gordu ve bugun sayıları azdı. Bize yine de cok iyi destek verdiler ancak burası 15 bin kişilik bir salon. 3 bin kişi gelince cok boş duruyor. Eminim ki onumuzdeki maclarda salonumuzu dolduracaklar ve bize iyi destek vermeyi surdurecekler.” Krunoslav Simon ise macın ardından şu ifadeleri kullandı: “Sayı attığınız zaman guzeldir. Bugun iyi durumdaydım ve şutlarım girdi. Turkiye Kupası oncesi form tutmamız onemli. Tabii ki onumuzde daha cok onemli maclar var. İlk yarıdaki gibi yumuşak oynasaydık zor bir mac olurdu. İkinci yarıda evimizde nasıl oynamamız gerektiğini gosterdik. 28 sayı atmalarına izin verdik ve bizim icin guzel bir mac oldu.” eurohoops.net/tr __________________