"Real Madrid bana cok şey kattı" (A) Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncularından Kerem Tunceri, İspanya'nın Real Madrid takımında gecirdiği 2 sezonun kendisine cok şey kattığını soyledi. Kerem, yaptığı acıklamada, cok daha olgunlaştığını duşunduğunu belirterek, ''Beşiktaş Cola Turka ve Real Madrid'de gecirdiğim 3 iyi sezonu milli takıma yansıtmak istiyorum'' dedi. 2009 Avrupa Şampiyonası eleme grubu macları icin yoğun tempoda calıştıklarını dile getiren tecrubeli oyuncu, ''Yaz tatilinden sonra calışmalar biraz zorlu geciyor. Bu da normal. İlk haftalar ağrılar olur ama her şey yolunda'' derken, Omer Onan, Hidayet Turkoğlu ile birlikte takımın tecrubeli oyuncuları olarak one cıkmalarının kendilerini zorlayıp zorlamayacağı sorusunu, ''Zorlayacak bir durum yok. Diğer arkadaşlar gibi milli takımı daha ust seviyelere cıkarmak icin elimizden geleni yapacağız. Onumuzde zorlu maclar var. Cok iyi calışıp bu zorlu maclara hazır hale gelmek istiyoruz'' diye yanıtladı. ''YABANCI HASTALIĞIMIZ VAR'' Kerem Tunceri, ulke olarak yabancı oyuncu hastalığının olduğunu vurgulayarak, ''Onlar iyi de oynasa, kotu de oynasa hep el ustunde tutuluyor'' dedi. Turk oyun kurucuların da değerli olduğunu belirten milli oyuncu, ''Yeterli fırsatları alamıyorlar. Ama kaliteleri ortada. Yaptıkları belli. Ben gencken cok eleştiri aldım. Ağır eleştiriler yapıldı. İnsan buna alışıyor. Bunlara kafayı takarsak, bunlarla uğraşırsak basketbolumuz duşer. İşini yapacaksın, kimseyle muhatap olmayacaksın, yoluna devam edeceksin'' diye konuştu. Yabancı oyuncu sınırlamasının olması gerektiğini savunan Kerem Tunceri, ''Cunku hep 'Milli takım, milli takım' diyoruz ama Turk oyuncular, ozellikle gencler takımlarında oynayamıyor. İstedikleri dakikaları alamıyorlar. Bu nedenle federasyonun buna onem vermesi gerekiyor'' dedi. ''3 TAKIMDA GONLUM VAR'' Yeni sezonda Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımının formasını giyecek Kerem Tunceri, Turkiye'de 3 takıma gonul bağının olduğunu soyledi. Galatasaray'da yetişen ve Efes Pilsen'de yıldızı parlayan Kerem, daha sonra Beşiktaş Cola Turka'da gecirdiği 1 sezonda ortaya koyduğu performansla Real Madrid'e transfer olmuştu. Kerem, henuz Turkiye'ye donmeyi duşunmediğini belirterek, ''İki senelik sozleşmeye imza attık. Ama iki sene sonrasında ne olur, şartlar nasıl gelişir şu anda soylemek zor. İllaki bir gun Turkiye'ye doneceğim. Ben Galatasaray'da yetiştim. Efes Pilsen'de guzel zamanlarım gecti. Beşiktaş Cola Turka'da da cok cok guzel anlarım oldu. Şimdiden kesin bir şey soylemek zor. Ucune de gonlum var. Ama ne olacağını bilemiyorum. Şimdi kesin konuşmak yanlış olur'' diyerek sozlerini tamamladı. 20.07.2008 Kaynak : AA __________________