Ors ve Yılmaz Devler'i değerlendirdi!
Basketbol0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Ors ve Yılmaz Devler'i değerlendirdi!
-
06-10-2019, 02:47:212001'de Turkiye'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 2. olan milli takımın başantrenoru Aydın Ors ile antrenoru Cetin Yılmaz, 12 Dev Adam'ın eleme grubu maclarında iyi bir performans sergilediğini, bu performansı 2009'da da gostermesi halinde Avrupa Şampiyonası'nda da başarılı olacağını soyledi. Aydın Ors, (A) Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası eleme grubu maclarında iyi bir takım anlayışı ortaya koyduğunu belirterek, ''Tecrubeli oyuncularla genc oyuncuların kombinasyonunu iyi gercekleştirdiler. Savunmadaki yardımlaşma olsun, hucumda topu paylaşma acısından olsun sonuca gittiler. Burada onemli olan bunun surekli hale gelmesi. 2-3 maclık bir kendi seyircimiz onunde bunu gercekleştirmek onemli bir şey, ama bunu Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne de taşıyıp istikrarlı bir takım haline gelmek onemli'' dedi. (A) Milli Takım'ın 1993'den beri Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne aralıksız katıldığını hatırlatan Ors, ''Burada da hedef 2009 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ydi, milli takım bunu gercekleştirdi. Avrupa Şampiyonası, Dunya Şampiyonaları'ndan daha guclu takımların, cok sayıda kaliteli takımın iştirak ettiği bir turnuva. Oradaki 11-12 takımın hepsi birer şampiyonluk adayı, ama cok da fazla abartmamak lazım diğer takımları. Bizim takımımız da yapılacak takviyelerle bu anlayışı bozmadan ortaya koyacağı performansla her neticeye, her sonuca aday diye duşunuyorum'' diye konuştu. Aydın Ors, 2001'de elde edilen Avrupa 2.'liğinden sonra son 3 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde başarılı olunamamasıyla ilgili olarak, şunları soyledi: ''Avrupa Şampiyonası Finalleri kolay değil. Bir suru faktor var. Siz calışırsınız calışırsınız, Avrupa Şampiyonası oynanacağı gunlerde ortaya koyacağınız performans, sakatlıkların durumu, formsuzluklar, diğer sorunlar onemlidir. Her şeyden arınmış bir şekilde sahaya cıktığınız zaman başarılı oluyorsunuz. 2001'de iyi bir atmosfer yakalamıştık, bunu gercekleştirdik. Yine aynı şey olabilir.'' -''HİDAYET ON PLANA CIKMADAN LİDERLİK YAPIYOR''- Aydın Ors, milli takımın NBA'de forma giyen oyuncusu Hidayet Turkoğlu'nın elemelerde gosterdiği performanstan ovguyle soz etti. ''Hidayet'in benim donemimde de ondan sonra da hicbir zaman problem olduğunu gormedim, yaşamadım'' diyen Ors, ''Hidayet, Turk Milli Takımlarına, oynadığı surece buyuk katkılar yapmış bir oyuncudur. Ozellikle benim donemimde 2. olduğumuz, 2001 Avrupa Şampiyonası'ndaki katkılarını yadsıyamayız. Şimdi elemelerde daha da olgunlaşarak, hem lider, hem de yaşca buyuk bir oyuncu olarak diğer arkadaşlarıyla her şeyi paylaşması, on plana cıkmadan liderlik yapması bence en onemli ozelliği. Kendisini tebrik etmek gerekir'' diye konuştu. Şu anda bir takım calıştırmayan Aydın Ors, yeniden bir takım calıştırması icin kafasındaki şartların oluşması gerektiğini, ''Ben her turlu goreve koşa koşa gidecek durumda değilim. Belli bir kariyere ve yaşa geldikten sonra kulupte huzur ortamının oluşması gerekir ki ben calışabileyim. Belli hedefleri olması gerekir, belirli sabırların gosterilmesi gerekir'' diyerek sozlerini tamamladı. -YILMAZ: ''TAKIM İLERİSİ İCİN UMİT VERİYOR''- Cetin Yılmaz, ''12 Dev Adam''ın Avrupa Şampiyonası eleme grubunda oynadığı goze hoş gelen basketbolun savunma kaynaklı olduğunu belirterek, ''Yaptıkları savunmadan da kaptıkları topla hızlı basketbolu oynuyorlar'' dedi. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı acıklamada, milli takımın eleme grubundaki performansını beğendiğini ifade ederek, ''Şu anki takımın oynadığı basketbol bana finaller icin umit veriyor. Bu kadroya Semih, Omer Onan, Omer Aşık, buyuk ihtimalle Serkan, Kaya ve Ermal, belki Mehmet Okur da girebilir. Bu oyuncuların da girmesiyle şu anki istek ve savunma arzusu bozulmazsa, bozulmayacağını da duşunuyorum, finallerde bu takım iyi performans verebilir'' diye konuştu. Avrupa Şampiyonası Finalleri'nin elemeler gibi olmayacağını vurgulayan Cetin Yılmaz, şoyle devam etti: ''Umarım milli takım bu performansını finallere de taşır. Avrupa Şampiyonası, zaman zaman Dunya Şampiyonası'ndan cok daha sert oluyor. Dunya Şampiyonası'nda grubunuza bir Lubnan, bir Katar geliyor biraz daha nefes alabileceğiniz maclar oluyor. Avrupa Şampiyonası'nda durum boyle değil. Nefes alabileceğiniz ancak ilk grupta belki bir mac oluyor. Ancak 11-12 takımın birbiriyle hemen hemen eşit olduğu Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde milli takımın form durumu ve havası da cok onemli, ama şu anki goruntu pozitif.'' Cetin Yılmaz, Turkiye'nin NBA'de forma giyen oyuncularından Hidayet'in olgunlaşmış bir basketbol oynadığını kaydederek, "Hidayet, takımı oynatmaya yonelik, sayı attırmaya yonelik oynuyor, kendisi de gerektiğinde sayıyı atıyor. NBA'de forma giyen oyuncularımızdan Mehmet Okur da bu carkın icine girebilir. Umuyorum seneye daha cok NBA oyuncumuz olur. NBA oyuncularımızın katkılarının, istedikleri zaman iyi olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. Şu anda bir takım calıştırmayan Cetin Yılmaz, teklif geldiği zaman yeniden takım calıştırmayı duşuneceğini sozlerine ekledi. __________________