Fenerbahce Ulker Basketbol Takımı'nın NBA takımlarından Phoenix Suns'tan transfer ettiği şutor gard Gordan Giricek, Euroleague'in internet sitesine yaptığı acıklamada sarı-lacivertli ekipte kendisini yeniden ispat etmek istediğini belirtirken Avrupa'ya donmekten dolayı mutlu olduğunu soyledi. Hırvat oyuncunun ''www.euroleague.net''e yaptığı acıklamalar, Fenerbahce Kulubu'nun internet sitesinde de yer aldı. Uzun sure NBA'de forma giyen Giricek, gecen zamanın ardından Avrupa'da oynayacak olmanın kendisine buyuk mutluluk vereceğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Uzun suredir NBA'deydim ve acıkcası Avrupa basketbolundan oldukca uzak kaldım. Euroleague'e yeniden uyum sağlamak icin biraz zamana ihtiyacım var. Daha once Cibona Zagreb ve CSKA Moskova'da oynamıştım. Avrupa'ya yeniden alışıp, yeni sezonda takımıma elimden gelen katkıyı yapmak istiyorum. Fenerbahce Ulker iyi bir takım. Burada kendimi yeniden ispat etmek istiyorum. Tum NBA oyuncuları genelde para icin Avrupa'yı tercih eder, ancak ben daha buyuk başarılar yakalamak icin Avrupa'ya dondum." __________________