Aliağa Belediyespor Başkanı İsa Onal, İzmir Buyukşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Beko Basketbol Ligi'ne cıkarak İzmir'in gururu olan Aliağa Belediyespor Basketbol takımına kutlama mesajı dahi gondermediğini, buna karşın Kocaoğlu'nun belediye tarafından hazırlattığı broşurlerde kulube destek sağladıklarını iddia ettiğini bildirdi. İzmir Buyukşehir Belediyesi'nin halkı aldatmaya yonelik propaganda calışması yaptığını savunan Onal, ''Sayın Kocaoğlu'nun fotoğrafının da yer aldığı bir broşurde kuluplere destek başlığı altında Aliağa Belediyespor'a yardım yapıldığının yazılması gercek dışıdır. Bu durum başkan Kocaoğlu'na ve buyukşehir belediyesine yakışmıyor'' dedi. Kocaoğlu'nun İzmir kuluplerine yardım yaparken siyasi davrandığını ve yalnızca Aliağa Belediyespor ile Torbalıspor'u bu yardımdan mahrum bıraktığını ifade eden Onal, şoyle konuştu: ''Aliağa Belediyespor Basketbol takımı bu sezon cok buyuk bir başarıya imza atarak Beko Basketbol Ligi'ne yukseldi. Takımımız İzmir'in bir takımı olarak kentimizi temsil edecek ve tanıtıma buyuk katkıda bulunacak. Bu gurur bizim olduğu kadar İzmir'in de bir gururudur. Ancak sayın Kocaoğlu boyle duşunmuyor olsa gerek ki Beko Basketbol Ligi'ne cıkan takımımıza bir kutlama mesajı dahi gondermedi. İzmir takımı olan Aliağa Belediyespor'a bir kutlama mesajını bile cok goren başkanın kulubumuze destek olması elbette beklenemez.'' -''ŞOVU BIRAKIN''- İzmir Buyukşehir Belediyesi'nin Aliağa'da sadece populist propagandalarla şov yaptığını ileri suren Onal, ''Kulubumuze bir yardım ve destek yoktur. (Şort dağıttık, corap dağıttık) diyerek siyasi cıkar elde etme cabası Turkiye'nin ucuncu buyuk kentini yoneten sayın Kocaoğlu'na yakışmıyor. Beko Basketbol Ligi'ne cıkarak İzmir'in gururu olan basketbol takımıma kutlama mesajı dahi gondermeyen başkan Kocaoğlu'nun Aliağa Belediyespor'a yardım yaptık demeye hakkı yok. Başkan Kocaoğlu, Aliağa Belediyespor kulubune yardımda bulunacaksa kendi aramızda bir protokol imzalayalım ve bu desteği kamuoyuna birlikte acıklayalım'' dedi. 06.06.2008 Kaynak : AA __________________