FIBA Kokartlı Basketbol Hakemi Fatih Soylemezoğlu'na, Karşıyaka'nın eski basketbol şubesi başkanı Ateş Ozerk'e hakaret ettiği gerekcesiyle 75 gun hapis cezası verildi. Ceza Soylemezoğlu'nun sabıkası olmadığı icin 1500 YTL para cezasına cevrildi. Ozerk'in avukatı Ozlem Karacam AA muhabirine yaptığı acıklamada, muvekkilinin 2006-2007 sezonunda oynanan Galatasaray-Pınar Karşıyaka basketbol macından sonra telefonla goruştuğu karşılaşmanın FIBA kokartlı hakemi Fatih Soylemezoğlu'ndan ağır hakaretler işittiği gerekcesiyle, İzmir 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde actıkları davanın sonuclandığını bildirdi. Karacam, ''Davayı actıktan sonra hakaret icerikli 6 telefon mesajını da mahkemeye sunduk. Dava sonuclandı ve mahkeme Soylemezoğlu'na 75 gun hapis cezası verdi. Soylemezoğlu'nun daha once sabıkası olmadığı icin karar 1500 YTL para cezasına cevrildi'' dedi. Ateş Ozerk ise 2006-2007 sezonunda İstanbul'daki Galatasaray-Pınar Karşıyaka macında sahaya seyirci girmesine rağmen mac tatil edilmediği icin Soylemezoğlu'nu aradığını belirterek, AA muhabirine şunları soyledi: ''Boyle bir durum İzmir'de yaşansa mac hemen tatil edilir. Ben de bu cifte standardı sormak icin hakemimizi aradım, telefonu kapalıydı. Ertesi gun beni arayarak kim olduğumu sordu. 'Ateş Ozerk' deyince doğrudan kufretmeye başladı. Daha sonra da hakaretlerin arkası kesilmeyince yargıya gitmek zorunda kaldım. Yargı da benim haklılığımı ortaya koydu.'' 05.06.2008 Kaynak : AA __________________